כבש צלוי ברוטב רימונים
זה מושלם עבור פסחא. נסו כבש צלוי עם רוטב כבש וקרום רוטב ענבים טרי, מתלה צלי של כבש עם רוטב כבש חריף, ו כבש מטוגן ברוטב רימונים (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים מחבת ovenproof גדולה מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים שמן למחבת; מערבולת למעיל.
מפזרים כבש עם 1/2 כפית מלח ופלפל; מוסיפים כבש למחבת. לטגן 10 דקות, הופך לחום מכל הצדדים.
מניחים מחבת בתנור; אופים ב 375 במשך 15 דקות או עד מדחום מוכנס חלק עבה רושמים 13
הסר כבש מן המחבת; תן לעמוד 10 דקות.
מניחים מחבת מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים בצל ושום למחבת; לטגן במשך 3 דקות, ערבוב מדי פעם.
מוסיפים יין אדום; מביאים לרתיחה. מבשלים עד שהנוזל כמעט מתאדה, מגרד מחבת כדי לשחרר חתיכות השחמה. מערבבים הנותרים 1/4 כפית מלח, 1 מרק כוס, מיץ, וסוכר; להביא לרתיחה. מבשלים עד 1/2 כוס (כ 10 דקות), ערבוב מדי פעם.
שלב מרק 1/2 כוס הנותרים וקמח, ערבוב עד חלקה.
מוסיפים תערובת קמח למחבת; מביאים לרתיחה. לבשל 1 דקה, ערבוב מדי פעם. תערובת זן דרך מסננת בסדר רשת; להשליך מוצקים.