לחם מחיטה מלאה
. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות אם יש לכם דבשה, ביצים, גרעיני חמניות, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: 100% אגוז חיטה מלאה & לחם זרע, לחם מחיטה מלאה, ו לחם חיטה זרעי שומר.
הוראות
מערבבים יחד את המים 1/2 כוס ורסק תפוחים בקערה קטנה. ממיסים את השמרים בתערובת, לתת לעמוד עד שמנת, על 5 דקות.
יוצקים את תערובת השמרים לתוך קערה גדולה עם 3 1/2 כוסות מים חמים, דבש, מולסה, שמן צמחי, מיץ לימון, וביצים; מערבבים יחד כדי לשלב היטב.
בקערה נפרדת, לשלב את קמח חיטה מלאה, זרעי פשתן, גרעיני חמניות, חיטה סדוקה, ומלח. מערבבים את תערובת הקמח לתוך תערובת השמרים עד צורות בצק חלקות. ללוש על משטח מקומח קלות עד חלק וגמיש, על 10 דקות.
מניחים בקערה משומנת קלות כיסוי; תן לעלות במקום חם עד הוכפל נפח, על 1 שעה.
גריז קל ארבעה מחבתות כיכר 9x5 אינץ'. אגרוף למטה בצק, צורה לתוך כיכרות לחם, ומניחים את המחבתות. אפשר לעלות במחבתות עד הוכפל בתפזורת, על 1 שעה.
מחממים תנור ל 375 מעלות F (190 מעלות C).
אופים 40 עד 50 דקות, או עד כיכרות נשמע חלול כאשר הוסר מהמחבת ו טפח על הקרקעית.