לחם מערבולת מחיטה מלאה
אם יש לך כשעה ו-10 דקות לבלות במטבח, לחם מערבולת מחיטה מלאה עשוי להיות מתכון צמחוני סופר לקטו אובו לנסות. מתאים ל-64 מנות. מנה אחת מכילה 73 קלוריות , 3 גרם חלבון ו- 1 גרם שומן . תמורת 9 סנט למנה , מתכון זה מכסה 4% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. זה עובד היטב כלחם ידידותי מאוד לתקציב. אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לך שמרים, אבקת חלב נטולת שומן, מלח ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. עם ציון ספונקולרי של 29% , המנה הזו לא כל כך מרהיבה. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: פשוט מדהים לחם חיטה קינמון , לחם כמעט מלא , ולחם מחיטה מלאה מולסה .
הוראות
בקערה גדולה, ממיסים שמרים וסוכר ב-1/2 כוס מים חמימים; לתת לעמוד 5 דקות.
מוסיפים את אבקת החלב, השמן, הדבש, המלח ושאר המים. מקציפים במשך דקה.
מוסיפים 4 כוסות קמח; מקציפים במהירות בינונית במשך 3 דקות. מערבבים פנימה מספיק קמח שנותר כדי ליצור בצק רך.
הופכים על משטח מקומח; ללוש עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית, כ-6 דקות.
מניחים בקערה משומנת, הופכים פעם אחת לשמן את החלק העליון. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלה, כשעה.
לבצק מחיטה מלאה, בקערה גדולה, ממיסים שמרים וסוכר ב-1/2 כוס מים חמימים; לתת לעמוד 5 דקות.
מוסיפים את אבקת החלב, השמן, הדבש, המלח ושאר המים. מקציפים במשך דקה.
מוסיפים קמח מלא. מקציפים על בינוני במשך 3 דקות. מערבבים פנימה מספיק קמח לכל מטרה כדי ליצור בצק רך.
הופכים על משטח מקומח; ללוש עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית, כ-6 דקות.
מניחים בקערה משומנת, הופכים פעם אחת לשמן את החלק העליון. מכסים ומשמנים במקום חמים, כשעה.
מנקבים כל בצק למטה; לחלק לרביעיות.
מגלגלים חלק לבן אחד ומנת חיטה מלאה ל-14 אינץ'. x 10 אינץ'. מלבנים.
מניחים בצק מחיטה מלאה על גבי בצק לבן; רול אפ בסגנון ג'לי רול. צבוט קצוות כדי לאטום ולהכניס מתחת. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
מניחים בארבעה 9 אינץ' משומנים. x 5 אינץ'. תבניות לחם. מכסים ומתפיחים עד הכפלה, כ-40 דקות.
אופים ב-350 מעלות למשך 40-45 דקות או עד להזהבה.
מוציאים מהתבניות לרשתות לצינון.