לחם שומשום
אולי לחם שומשום הוא הלחם שאתם מחפשים. והוא יספק כ 12 מנות. מנה זו מכילה כ 9 גר' של חלבון, 3 גרם של שומן, וסך הכל 287 קלוריות. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב טבעוני דיאט. אם יש לכם שמרים, קמח, סוכרוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו אפיית לחם: לחם שומשום לבן מהיר ואיטי, לחם שומשום, ו לחם צרפתי שומשום (מתכונים דומים).
הוראות
שלב 2 כוסות מים, סוכר, 2 כפיות מלח, ושמרים בקערה גדולה, ערבוב עם מקצף.
בואו לעמוד במשך 5 דקות. קמח בכפית קלה לתוך כוסות מדידה יבשות, ורמה עם סכין.
מוסיפים 5 1/2 כוסות קמח, כ 1 כוס בכל פעם, לתערובת השמרים, ערבוב עד צורות בצק רך. להפוך את הבצק על משטח מקומח. ללוש עד הבצק הוא חלק וגמיש (כ 8 דקות); להוסיף מספיק קמח שנותר, 1 כף בכל פעם, כדי למנוע בצק דבק לידיים.
מניחים בצק בקערה גדולה מצופה בתרסיס בישול, הופכים לחלק העליון של המעיל. לכסות ולתת לעלות במקום חם (85), ללא טיוטות, 1 1/2 שעות או עד הוכפל בגודל. (לחץ בעדינות 2 אצבעות לתוך הבצק. אם ההזחה נשארת, הבצק עלה מספיק.)
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ומעצבים כל חלק לכיכר באורך 12 אינץ'.
מניחים את הכיכרות על תבנית אפייה זרועים 1/2 כוס קמח תירס. מברשת קלה את הכיכרות עם מים קרים.
מפזרים באופן שווה עם 1/4 כוס זרעי שומשום.
מניחים מחבת רדודה של מים רותחים על המדף התחתון של תנור קר.
מניחים כיכרות על מדף באמצע התנור. הגדר טמפרטורת תנור ל-40
אופים במשך 35 דקות או עד כיכרות נשמע חלול כאשר טפח. מגניב על מתלה תיל.