לחמניות חג המולד
זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חג המולד. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 5 דקות. מתכונים דומים: צ'לסי לחמניות חג המולד, חג המולד: לחמניות Stollen תפוזים מרציפן חמוציות, ו כוכב מתוק בצורת לחמניות חג המולד עם דבש ואניס.
הוראות
שים את הקמח ואת מלח כפית 1 לתוך קערה גדולה. הפוך היטב במרכז ולהוסיף את השמרים. בינתיים, לחמם את החלב והחמאה במחבת עד שהחמאה נמסה והתערובת פושרת.
מוסיפים את תערובת החלב והביצה לתערובת הקמח ומערבבים עד שהתוכן מתחבר כבצק רך (מוסיפים קמח נוסף אם צריך).
מניחים את הבצק על משטח מקורנן היטב. ללוש במשך 5 דקות, הוספת קמח נוסף במידת הצורך, עד הבצק הוא חלק, אלסטי וכבר לא דביק.
מעט שמן קערה עם שמן צמחי.
מניחים את הבצק בקערה והופכים עד מכוסה בשמן. מכסים את הקערה בסרט נצמד ומניחים בצד במקום חם עבור 1 hr או עד הוכפל בגודל. משמנים קלות תבנית אפייה ומניחים בצד.
עבור המילוי, לדפוק את הבצק בחזרה לגודלו המקורי ולהפוך על משטח מקומח קלות.
מגלגלים אותו למלבן בעובי 1 ס " מ.
מברשת בכל רחבי עם חמאה מומסת, ואז מפזרים על הסוכר, קינמון ופירות.
מגלגלים את הבצק לתוך גליל הדוק, לחתוך לפרוסות 9 x 4cm ומיקום על תבנית אפייה מוכנה, משאיר קצת מקום בין. מכסים במגבת תה ומניחים בצד לעלות במשך 30 דקות.
תנור חום 190c / 170c מאוורר / גז
אופים את הלחמניות במשך 20-25 דקות או עד עלה וזהוב חום. בינתיים, להמיס את הסוכר זיגוג עם 4 כפות מים עד סירופ.
הסר מהתנור וזיגוג. להפריש להתקרר על מתלה תיל. לאחר מגניב, לערבב את ההתלהבות ואת הדובדבן סוכר עם כ 2 כפות מים לטפטף על הלחמניות.