לחמניות תפוחי האדמה של סבתא
לחמניות תפוחי האדמה של סבתא יכול להיות מתכון טוב כדי להרחיב את קופסת מתכון הלחם שלך. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 100 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 1g של שומן למנה. מתאים ל-48 מנות. גשו לסופר וקנו תפוחי אדמה אפויים, סוכר, מים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. נסו לחמניות תפוחי אדמה עם חלב חמאה {הלחמניות הטעימות ביותר שפגשתי מעודי}, מטבל צדפות של סבתא, ו פשטידת עוף של סבתא (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים שיבולת שועל במעבד מזון, ומעבדים עד הקרקע. שיבולת שועל טחון כפית לתוך קערה; להפריש.
מניחים תפוחי אדמה בסיר בינוני; מכסים במים, ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות או עד תפוחי אדמה הוא רך.
מניחים תפוח אדמה ונוזל בישול במעבד מזון, ומעבדים עד חלקה; להפריש.
ממיסים שמרים 1 כפית סוכר ב 1/3 כוס מים חמים בקערה גדולה; בואו לעמוד 5 דקות. מערבבים בתערובת תפוחי אדמה מחית, 1 כוס מים, אבקת חלב, 1/4 כוס סוכר, שמן, ומלח.
מוסיפים שיבולת שועל טחון וקמח 3 כוסות; מכים במהירות בינונית של מערבל עד לקבלת חלקה. מערבבים 3 1/2 כוסות קמח כדי ליצור בצק רך. להפוך את הבצק על משטח מקומח קלות. ללוש עד חלק וגמיש (כ 10 דקות); להוסיף מספיק קמח שנותר, 1 כף בכל פעם, כדי למנוע בצק דבק לידיים.
מניחים בצק בקערה גדולה מצופה בתרסיס בישול, הופכים לחלק העליון של המעיל. לכסות ולתת לעלות במקום חם (85), ללא טיוטות, 45 דקות או עד הוכפל בתפזורת. אגרוף בצק למטה, ולהסתובב על משטח מקומח קלות. מחלקים את הבצק לשניים; מכסים חצי בחוזקה בניילון נצמד, ומקררים. מחלקים את החצי השני ל-24 חלקים שווים. מחלקים כל חלק ל 3 חתיכות שוות; לעצב כל חתיכה לכדור.
מניחים 3 כדורים בכל אחד 24 כוסות מאפין מצופה ספריי בישול.
מברשת ביצה לבן על לחמניות, ומפזרים זרעים. לכסות ולתת עלייה 45 דקות או עד הוכפל בכמות גדולה.
לחשוף את הבצק; אופים ב 350 במשך 12 דקות או עד הזהב.
הסר את מחצית הבצק הנותרת מהמקרר; לחשוף ולתת לעמוד 15 דקות או עד טמפרטורת החדר. מחלקים את הבצק ל-24 מנות שוות, וממשיכים כמפורט לעיל.
הערה: כדי לעשות 2 (9 אינץ') כיכרות, לחלק את הבצק לשניים.
מגלגלים כל אחד לתוך מלבן 14 x 8 אינץ'. החל בצד הקצר, להפשיל כל מלבן, הקשה בחוזקה כדי לחסל כיסי אוויר; צביטת תפר ומסתיים לאטום.
מניחים כיכרות, צד התפר למטה, ב 2 (9 x 5 אינץ') מחבתות כיכר מצופה ספריי בישול.
מברשת ביצה לבן מעל כיכרות לחם, ומפזרים זרעים. לכסות ולתת עלייה 45 דקות או עד הוכפל בכמות גדולה. לחשוף ואופים ב 350 במשך 40 דקות, מיגון צמרות כיכרות עם לסכל לאחר 25 דקות, במידת הצורך.