מבשלים את הספר: שעועית סצ'ואן
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו לבשל את הספר: שעועית אדומה בסגנון ניו אורלינס, מבשלים את הספר: שעועית "אפויה" בוסטון, ו מבשלים את הספר: שלוש כוס עוף עם שעועית ירוקה (מתכונים דומים).
הוראות
קו מספר גיליונות אפייה עם מגבות כלים ולהניח בצד. הכן ואמבט מי קרח בקערה גדולה או בכיור נקי.
מביאים סיר גדול של מים לרתיחה. זרוק את השעועית לתוך המים, לא יותר מ 1 פאונד בכל פעם, ולחזור לרתיחה. בלאנש למשך דקה אחת.
לגרוף את השעועית עם עכביש או כף מחוררת ולצלול אותם לאמבט מים קרח. תמשיך להחוויר בקבוצות.
הסר את השעועית מאמבט הקרח עם כפית מחוררת והתפשט על סדיני האפייה המכוסים במגבת. כתם יבש.
כדי להפוך את כבוש, לארוז את השעועית אנכית בצנצנת ליטר.
מערבבים את החומץ, מים, רוטב סויה, סוכר, שמן שומשום, פלפל, זנגביל ושום בסיר לא מגיב בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים 1 דקה.
יוצקים את המלח החם על השעועית כדי לכסות על ידי 1/2 אינץ'. השאר 1/2 אינץ ' של headspace בין החלק העליון של הנוזל והמכסה.
קירור: מגניב, כיסוי, ולאחסן במקרר עד 1 חודש.