מגש אנטיפסטי
גשו לסופר וקנו פתיתי פלפל, פטרוזיליה, כרובית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 2 שעות ו 10 דקות. נסו מגש אנטיפסטי, מגש אנטיפסטי, ו מגש אפרסק אנטיפסטי (מתכונים דומים).
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מניחים את הכרובית, גזר, בצל, אורגנו בכוס רדוד הוכחה חום או קערה לא מגיבה. מביאים את הסוכר, המלח, החומץ והמים לרתיחה בסיר קטן, ערבוב עד הסוכר והמלח מומסים.
יוצקים את המלח החם על הירקות, מערבבים לשלב ולכסות עם ניילון נצמד.
תן לירקות לעמוד, ערבוב מדי פעם, 30 דקות.
מגישים בטמפרטורת החדר או במקום במקרר וצינה במשך 1 שעה או עד 2 ימים.
מחממים גריל, מטאטאים או תנור בחום גבוה. גריל, לצלות או לצלות את הפלפלים עד שהעור הוא שחור ומבוקע.
מניחים בקערה קטנה ומכסים בניילון נצמד.
בואו לעמוד על 15 דקות, או עד מגניב מספיק כדי להתמודד, אבל עדיין חם. לשפשף את העור את הפלפלים, ואז זרע לחתוך לפרוסות 1 אינץ'.
מניחים בצנצנת ריבה או מיכל קטן ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את השום ויוצקים בשמן זית עד שפלפלים מכוסים לחלוטין.
בואו לעמוד על 30 דקות לשרת בטמפרטורת החדר או במקום במקרר עד 2 שבועות, לשמור מכוסה בשמן.
מערבבים את הזיתים, פטרוזיליה, שום, בזיליקום, אורגנו, גרידת לימון, פתיתי פלפל אדום, ושמן זית בקערה ולתת זיתים להשרות במשך 30 דקות לפני ההגשה.