מדליונים בקר עם רוטב מחבת קרמל
. הכנת המנה לוקחת כ 35 דקות. נסו מדליונים בקר עם רוטב קוניאק, מדליונים בקר עם רוטב פאן יין פורט, ו מדליוני בשר משובצים בעשב עם רוטב זינפנדל-שאלוט (מתכונים דומים).
הוראות
מדליונים בקר העונה עם מלח ופלפל לפי הטעם ולהניח בצד.
מחממים שמן צמחי במחבת מעל חום גבוה. לבשל בשר עד השחמה, על 2 דקות לכל צד.
להפחית את החום בינוני; לבשל ומערבבים פטריות, 1 כף חמאה ללא מלח, שמן זית, קמצוץ של מלח במחבת עד פטריות הם משחימים היטב, על 10 דקות.
מערבבים ברוטב עגבניות; מבשלים ומערבבים עד רוטב עגבניות מתעבה, כ 5 דקות.
יוצקים יין מרסלה ולהגדיל את החום גבוה. מבשל, מגרד חתיכות משחימים מתחתית המחבת. לאחר שרוב היין התאדה, מערבבים במרק ומביאים לרתיחה; מבשלים ומערבבים עד תערובת מרק מופחת בחצי, כ 5 דקות.
הפחת את החום לנמוך והחזר בשר למרק תערובת; מבשלים עד שבשר מבושל עד בינוני-נדיר, כ -2 עד 3 דקות.
להעביר בשר בקר לצלחות הגשה.
הסר מחבת מחום. מבשלים ומערבבים 1 1/2 כפות חמאה אורגנו לתוך הרוטב עד חמאה נמסה. טעם לתיבול ולהתאים במידת צורך.
רוטב כפית על בשר ומגישים מיד.