מוקבראטן (סטייק צד עם רוטב בסגנון Sauerbraten), תפוחי אדמה מרוסקים עם חזרת ועירית, כרוב אדום עם תפוח ובצל
מוקבראטן (סטייק פלנק עם רוטב בסגנון Sauerbraten), תפוחי אדמה מרוסקים עם חזרת ועירית, כרוב אדום עם תפוח ובצל היא מנה עיקרית המגישה 4. מנה אחת מהמנה מכילה כ -68 גרם חלבון , 48 גרם שומן , ובסך הכל 1127 קלוריות . , מתכון זה מכסה 56% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד ליום האהבה . אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. אם יש לכם כרוב, קמח, תפוחי אדמה קליפה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 40 דקות . בכל השיקולים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 82% . הציון הזה סופר. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם פלנק סטייק עם רוטב חזרת , פלנק סטייק עטוף פטיט פילה עם תפוחי אדמה מרוסקים עם קרם פרש וסטייק פלנק עם בצל אדום .
הוראות
1
מערבבים דפנה, סיידר, סוכר, תבלין גריל ושמן צמחי בתחתית שקית אחסון מזון גדולה, מועכים הכל יחד עד לאיחוד אחיד. זרוק את הבשר לתוך השקית והזיז אותו כדי לצפות אותו בצורה אחידה.
מרכיבים שתצטרך
6 ג'ינג'רס מפוררים דק
ג'ינג'רס, מפוררים דק
1 תפוח ירוק גדול
2 כפות תיבול גריל (מומלץ: תיבול סטייק מונטריאול)
תיבול גריל (מומלץ: תיבול סטייק מונטריאול)
ציוד שתשתמש בו
צנצנת 1 (18 אונקיות) כרוב אדום מבושל, זמין במעבר מזון מיוחד
2
תן לעמוד 10 עד 12 דקות. מחממים מראש מחבת גריל או גריל פנימי/חיצוני לגבוה.
ציוד שתשתמש בו
כרוב אדום מבושל, זמין במעבר מזון מיוחד
3 קילו תפוחי אדמה אדומים מעור, חתוכים לרבעים
3
פורסים דק 1 1/2 בצל ושומרים 1/2 בצל שלם אך קלוף.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה אדומים, חתוכים לרבעים
4
מחממים מחבת בינונית על אש בינונית.
ציוד שתשתמש בו
1/8 כפית אגוז מוסקט, מגורר טרי או טחון, גלגל העין
5
מוסיפים 2 כפות חמאה וממיסים אותה.
מרכיבים שתצטרך
אגוז מוסקט, מגורר טרי או טחון, גלגל העין
6
מוסיפים למחבת את הבצלים הפרוסים. קולפים, מגרעים ופורסים את התפוח ומוסיפים אותו לבצל. מתבלים את התפוחים והבצל במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים את התפוחים והבצל 5 או 6 דקות, ואז מוסיפים כרוב אדום מבושל ומערבבים ואז מנמיכים את האש לנמוכה. להניח בצד ולשמור על חום.
מרכיבים שתצטרך
5 קרקרים מלוחים, מפוררים
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)
טורטיות קמח טריות, להגשה
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוף
7
מניחים בשר על הגריל ונותנים לעלה דפנה להישאר דבוק על כל סטייק. בזמן שהבשר מתבשל, החום יחדיר את הטעם בכל הבשר. מבשלים סטייקים כ-6 דקות מכל צד. לאחר מכן, תן לבשר לנוח. לזרוק עלים.
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזיר
9
מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר החם. מועכים אותם בשמנת חמוצה, חזרת ועירית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. תפוחי אדמה יהיו סמיכים ומתובלים. אם אתם אוהבים פירה רופף יותר, הוסיפו מעט חלב או ציר, המשיכו לרסק.
בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מוציאים את הכרוב האדום לקערת הגשה ומכסים בנייר כסף. באותה מחבת שבה התבשל הכרוב מוסיפים 2 כפות חמאה. ממיסים חמאה ואז מגררים את 1/2 הבצל השמור עם פומפיה ידנית לתוך החמאה. מבשלים את הבצל המגורר 2 דקות ואז מוסיפים קמח ומבשלים עוד דקה.
פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון הם הבחירות המובילות שלי לסטייק פלנק. הגוף הקל של הפינו נואר נהדר לנתחים רזים, סנג'ובזה בגוף בינוני משלים רטבים בשרניים, תבשילים ומנות רבות מרכיבים אחרים, וזוגות מלבק טאני בגוף מלא עם נתחים שומניים וברביקיו. פיטר מייקל לה קפריס פינו נואר עם דירוג של 4.9 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה כ-259 דולר לבקבוק.
פיטר מייקל לה קפריס פינו נואר
צבע אודם אדום עמוק וגוון ארגמן עז הם המזהה הברור של לה קפריס. הכרם מראה את המאפיינים המיוחדים שלו של פרי יער אדום יחד עם ניחוחות של ליקר דובדבנים אדומים, דומדמניות, פטל, תות שדה, עור טרי וגרפיט. הבציר של 2010 מעודן ואקספרסיבי עם ריכוז עז בפה. הסיומת משתהה על החך באופן ארומטי ועדין.