קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 30 דק.
מנות12
ציון בריאות65
מגזין

מרק שעועית שחורה

מרק שעועית שחורה
מרק שעועית שחורה לוקח בערך שעתיים ו-30 דקות מתחילתו ועד סופו. , מתכון זה מכסה 21% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. צופה בדמות שלך? המתכון הצמחוני הואינו מכיל גלוטן,, ללא חלב ולקטו אובו מכיל 220 קלוריות , 11 גרם חלבון ו -5 גרם שומן למנה. והוא מתאים להגשה ל 12 מנות סועדים. רק כמה אנשים הכינו את המתכון הזה, ואחד היה אומר שהוא פגע במקום. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. אפשר ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד לסתיו . גשו לסופר וקנו פלפל, טימין, שעועית שחורה ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. זה עובד היטב בתור מזנון במחיר סביר. עם ציון של 82% , המנה הזו מדהימה. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: מרק עדשים שחורות ושעועית שחורה , רוטב שעועית שחורה תוצרת בית (המכונה גם רוטב שום שעועית שחורה או משחת שעועית שחורה) ורוטב שעועית שחורה תוצרת בית (המכונה גם רוטב שום שעועית שחורה או שחורה משחת שעועית) .

הוראות

1
מניחים שעועית בתנור הולנדי או בקומקום למרק; הוסף מים לכיסוי של 2 אינץ'. מביאים לרתיחה; להרתיח במשך 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)
ציוד שתשתמש בו
1 קילו שוקי עוף1 קילו שוקי עוף
2
מסירים מהאש; מכסים ומניחים לעמוד במשך 1 עד 4 שעות או עד שהשעועית מתרככת.
מרכיבים שתצטרך
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
3
מסננים ושוטפים את השעועית, זורקים נוזלים.
מרכיבים שתצטרך
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
4
מחזירים שעועית לתבנית; להוסיף מרק ומים. להביא לרתיחה. להפחית את החום; מכסים ומבשלים במשך שעה או עד שהשעועית כמעט רכה.
מרכיבים שתצטרך
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
5
בינתיים, במחבת גדולה מטגנים בשמן את הבצל, הסלרי, הגזר, הפלפלים והשום עד לריכוך.
מרכיבים שתצטרך
1 ראש חסה אדום, חתוך לקוביות בגודל 2 אינץ'1 ראש חסה אדום, חתוך לקוביות בגודל 2 אינץ'
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
צרור סלרי, פרוס (בערךצרור סלרי, פרוס (בערך
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
6
מוסיפים לתערובת השעועית את רסק העגבניות, עשבי התיבול והתבלינים.
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש
1/2 פאונד שעועית גרבנזו, מושרות ומבושלת (שמורה 1/3 כוס נוזל בישול)1/2 פאונד שעועית גרבנזו, מושרות ומבושלת (שמורה 1/3 כוס נוזל בישול)
7
מוסיפים את הירקות המוקפצים; להביא לרתיחה. להפחית את החום; מכסים ומבשלים במשך שעה או עד שהשעועית רכה. לזרוק עלי דפנה.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
8
מקשטים בעגבניה קצוצה אם רוצים.
מרכיבים שתצטרך
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'

מרכיבים

33 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת1גדולגזר, קצוץגזר, קצוץ101אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)סלרי פרוס דקסלרי פרוס דק1בצל צהוב בינוני, קצוץצדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשהצדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשה454אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)שעועית שחורה מיובשתשעועית שחורה מיובשת3(חוֹרֶף)פטרוזיליה טריה טחוןפטרוזיליה טריה טחון1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)טימין טרי טחון או 1 כפית טימין מיובשטימין טרי טחון או 1 כפית טימין מיובש2שיני שום, טחוןשיני שום, טחון21 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.כמון טחוןכמון טחון3(חוֹרֶף)2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות240אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)בצל קצוץבצל קצוץ11 קילו קישואים,8 (U-12) שרימפס8 (U-12) שרימפס75אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)כל פלפלים ירוקים קצוצים, אדומים וצהובים מתוקיםכל פלפלים ירוקים קצוצים, אדומים וצהובים מתוקים11 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.מלח, אופציונלימלח, אופציונלי12ריבס, קצוץ טרי או קפואChopped tomato, optionalChopped tomato, optional666 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה9466 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן

יין מומלץ: יין מבעבע, ורוד נוצץ

יין מבעבע ורוזה מבעבע הם הבחירות המובילות שלי עבור אנטיפסטי. אם אתה מגיש מבחר של מתאבנים, אתה לא יכול להשתבש עם אלה. שניהם מאוד ידידותיים לאוכל ומשלימים מגוון טעמים. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא NV Armon. יש לו 5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-16 דולר.
NV ארמון
NV ארמון
זהו משקה מרענן מאוד, עם טעם ארומטי מלא מסוג פירות יער. יש רמזים של צימוקים כהים של האף עם תות טרי מושך. מומלץ להגיש קר עם קוביות קרח, כקינוח לכל ארוחה.