משמש, אורז בר ורוטב לחם
משמש, אורז בר, ורוטב לחם הוא צמחוני ומספק כ 12 מנות. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה סביב 8 גר' של חלבון, 19 גרם של שומן, וסך הכל 376 קלוריות. אם יש לכם צוף משמש, אורז, חמאה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו סלט אורז בר עם משמש ושקדים ורוטב משמש, אורז בר ורוטב לחם, ו משמש-פקאן אורז בר (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת 2 1/2 עד 3 ליטר מעל חום גבוה, להביא 1 1/2 ליטר מים לרתיחה. יש לשטוף ולנקז אורז בר ולהוסיף למים. לחזור לרתיחה, לכסות, להפחית את החום, ומבשלים עד שהאורז מתחיל להתפצל, 40 עד 45 דקות.
בינתיים, לשים אגוזים בתבנית אפייה 10 על 15 אינץ'.
אופים בתנור 325 (אם צולים את טורקיה בטמפרטורה זו) או 350 (אם משתמשים בתנור שונה מאשר בתנור אחר לטורקיה) רגיל או תנור הסעה עד להשחמה קלה, 15 עד 20 דקות.
במחבת 5 עד 6 ליטר על חום בינוני גבוה, מערבבים סלרי ובצל בחמאה עד הבצל הוא צולע, 7 עד 10 דקות.
מוסיפים אורז לבן ומערבבים עד הקצוות להפוך אטום, 3 עד 4 דקות.
מוסיפים מרק, נקטר משמש, ברנדי, טימין, מרווה, אגוז מוסקט ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים, מפחיתים חום, ומבשלים עד שהאורז רך לנשוך, 15 עד 20 דקות. מערבבים במילוי קוביית לחם, משמשים, אורז בר ואגוזים קלויים.
מוסיפים מלח ועוד פלפל לפי הטעם. מכסים ומבשלים על אש נמוכה, ערבוב מדי פעם, עד קוביות לחם לחים באופן שווה, 7 עד 12 דקות.
יוצקים לתוך תבשיל 3 ליטר ולכסות בחוזקה.
אופים בתנור 325 (אם צולים את טורקיה בטמפרטורה זו) או 350 (אם משתמשים בתנור שונה מאשר בתנור אחר לטורקיה) רגיל או תנור הסעה עד שהרוטב חם במרכז, 30 עד 40 דקות. עבור ראש crustier, לחשוף תבשיל במשך 15 עד 20 דקות האחרונות.
מפזרים פטרוזיליה, אם תרצה.