קושימומחה
מוכן ב1 ש, 40 דק.
מנות8
ציון בריאות10
מגזין

סטייק חצאית במרינדה בוריטוס

סטייק חצאית במרינדה בוריטוס
לעולם לא תוכל לקבל יותר מדי מתכונים למנה עיקרית, אז נסו בוריטוס סטייק חצאית במרינדה. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -26 גרם חלבון , 46 גרם שומן ובסך הכל 619 קלוריות . , מתכון זה מכסה 21% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. המתכון הזה משרת 8. זה יהיה להיט באירוע יום האהבה שלך. לא הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-2 יאמרו שהוא הגיע למקום. אם יש לך פתיתי פלפל, סטייק חצאית, סוכר חום ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-40 דקות . מתכון זה אופייני למטבח המקסיקני. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 45% , שהוא מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כגון סטייק חצאית במרינדה בוריטוס , סטייק חצאיות במרינדה וסטייק חצאיות במרינדה ליים .

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
מוסיפים את גרגרי הפלפל השחור, גרגרי הפלפל הלבן, זרעי הכוסברה ופתיתי הפלפלים למחבת על אש בינונית. צולים עד שהם מתחילים להריח ארומטי, בערך 1 עד 2 דקות. מרסקים אותם במכתש ועלי, או מוציאים אותם לקרש חיתוך ומועכים אותם עם תחתית התבנית.
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחורפלפל שחור
פלפל לבןפלפל לבן
זרעי כוסברה שלמהזרעי כוסברה שלמה
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
4 עד 6 חזה עוף עם עצם ועור4 עד 6 חזה עוף עם עצם ועור
ציוד שתשתמש בו
מרגמה ועלימרגמה ועלי
קרש חיתוךקרש חיתוך
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
3
מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים לאיחוד.
מרכיבים שתצטרך
עם שקדים (1.45 אונקיות כל אחד), קצוציםעם שקדים (1.45 אונקיות כל אחד), קצוצים
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
4
מצפים צד אחד של כל נתח סטייק בשכבה מועטה של תערובת פלפל. הפוך אותם בצד השני וחזור.
מרכיבים שתצטרך
צרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימיןצרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימין
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
5
שים את הסטייק על תבנית אפייה או כלי חרס. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה עד לילה.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריךטבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
6
שמים את פרוסות הבצל בקערת זכוכית ומשוך אותן בעדינות בעזרת האצבעות עד שיהיו לך הרבה עיגולים אישיים.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
דובדבנים מסוכרים נוספיםדובדבנים מסוכרים נוספים
7
מוסיפים את חומץ היין האדום והסוכר. השתמש באצבעותיך כדי לצפות את הבצלים בחומץ. לוחצים אותם לקערה ומכסים בניילון נצמד. מניחים בצד למרינדה עד להגשה.
מרכיבים שתצטרך
1 כף בתוספת 1 כפית מלח כשר, נוסף לתיבול בשר1 כף בתוספת 1 כפית מלח כשר, נוסף לתיבול בשר
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטופרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
עם שקדים (1.45 אונקיות כל אחד), קצוציםעם שקדים (1.45 אונקיות כל אחד), קצוצים
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
דובדבנים מסוכרים נוספיםדובדבנים מסוכרים נוספים
8
מחממים 2 מחבתות ברזל יצוק גדולות מספיק כדי להחזיק את הסטייקים.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
9
מוסיפים 2 כפות מהשמן לכל מחבת. כשהשמן מתחיל לעשן קלות, מתבלים את הסטייק קלות במלח והשתמשו במלקחיים מתכת כדי לשים בזהירות את הסטייקים בשמן החם. מבשלים על אש גבוהה, 2 עד 3 דקות, בצד הראשון. אם הסטייק הופך שחום יתר על המידה, מנמיכים מעט את האש תוך כדי הבישול. הופכים את הסטייק על הצד השני ומבשלים 2 עד 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
10
מוציאים את הסטייק ומניחים לו "לנוח" על משטח ישר, 10 דקות. נגב את המחבתות והשתמש בהן כדי לחמם את הטורטיות, אחת בכל פעם, על אש נמוכה. לחילופין, "חרכו" את הטורטיות לכמה שניות על להבה גלויה.
מרכיבים שתצטרך
קציצות עוף צמחוניות קפואותקציצות עוף צמחוניות קפואות
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
11
בקערה קטנה מערבבים את עגבניות השרי עם מיץ מ-1/2 ליים, מלח לפי הטעם ועלי הכוסברה הקטופים. מערבבים לתערובת וטועמים לתיבול.
מרכיבים שתצטרך
עגבנייה זברה ירוקה, פרוסה דקעגבנייה זברה ירוקה, פרוסה דק
כוסברה טרייהכוסברה טרייה
בצל צהוב, קלוף, מגוררבצל צהוב, קלוף, מגורר
תלתלי שוקולד לבן לאפייהתלתלי שוקולד לבן לאפייה
1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
ציוד שתשתמש בו
דובדבנים מסוכרים נוספיםדובדבנים מסוכרים נוספים
12
מחממים את התנור ל-250 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
עוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהםעוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהם
13
פורסים את הסטייק, כנגד הדגן, לפרוסות דקות. שים טורטייה על משטח שטוח. מסדרים חלק מהבשר, תערובת העגבניות, הגבינה והבצל הכבוש בקו אחיד במרכז הטורטייה. זכרו שהבוריטוס הכי טעימים הם כאלה שיש בהם שילוב של כל הטעמים השונים במילויים בכל ביס. מקפלים את הקצוות למרכז ומגלגלים אותו, לוחצים תוך כדי גלגלים כדי לשמור על צורתו. שמור אותו חם על צלחת בתנור שלם אתה מגלגל את האחרים.
מרכיבים שתצטרך
בצל כבושבצל כבוש
קציצות עוף צמחוניות קפואותקציצות עוף צמחוניות קפואות
חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
עד 6 עגבניות ירוקות בינוניות, פרוסות בעובי 1.5 ס"מעד 6 עגבניות ירוקות בינוניות, פרוסות בעובי 1.5 ס"מ
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
סוכריות מצילות חייםסוכריות מצילות חיים
ציוד שתשתמש בו
עוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהםעוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהם
14
מוציאים את הבוריטוס מהתנור ומגישים מיד.
ציוד שתשתמש בו
עוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהםעוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהם

יין מומלץ: פינו נואר, ריזלינג, ורוד נוצץ

בוריטו בתפריט? נסה להתאים עם פינו נואר, ריזלינג ורוזה נוצץ. יינות לבנים חומציים כמו ריזלינג או אדומים דלי טאנין כמו פינו נואר יכולים לעבוד היטב עם מנות מקסיקניות. רוזה נוצץ הוא גם זיווג בטוח. יין אחד שתוכלו לנסות הוא פינו נואר ויליאמס סליאם עמק הנהר הרוסי. יש לו 4.9 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-110 דולר.
ויליאמס סליאם עמק הנהר הרוסי פינו נואר
ויליאמס סליאם עמק הנהר הרוסי פינו נואר
נראה כי ניחוחות דובדבן אדום, תות שדה וניחוחות עלי ורדים דהויים שרים ברשימה העליונה בהצעה המפתה הזו. רמזים של שורש סלק, עשבי תיבול יבשים ותבליני עץ מציעים כמה תווי בס להשלמת הסוויטה התזמורתית הנהדרת הזו. עם אוויר, הניחוחות מתעצמים עם תווים של דובדבן מורלו. החך צפוף מאוד בכניסה עם פס חזק של מינרליות עד לסיום. הטאנינים בעלי גרגירים עדינים במיוחד ומזכירים תה ציילון. הפינו נואר של עמק הנהר הרוסי 2015 הוא קלאסי, ומדגיש את האלגנטיות והעוצמה של אזור גידול נהדר באמת. הפינו נואר עבור תערובת זו נלקח בעיקר מכרם דרייק אסטייט שלנו, ומ-Williams Selyem Estate Vineyard.