סטייק שיטאקי
לך לחנות ותביא פטריות שיטאקי, סטייק צלע, פלפל סדוק, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב חומץ בלסמי אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,גלידת תות רזה כקינוח. יום ולנטין יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. וזה די טוב. מתכונים דומים: סטייק & אורז מטוגן Shiitake, סטייק אבקת שיטאקי עם זנגביל & שאלוט, ו סטייק צלע עם רוטב פטריות שיטאקי.
הוראות
תלחץ על הפלפל בשני צידי הסטייק.
מניחים סטייק על מחבת מטאטא מצופה בתרסיס בישול. לצלות 8 דקות בכל צד או עד סטייק נעשה.
הסר ולהשליך נובעת מפטריות.
מחממים שמן במחבת גדולה מעל חום בינוני.
מוסיפים כובעי פטריות ובצל ירוק, ומבשלים 3 דקות, ערבוב לעתים קרובות.
מוסיפים פימנטו, שום, חומץ ומלח. לבשל 1 דקה.
חותכים סטייק באלכסון על פני תבואה לפרוסות דקות. תערובת פטריות כפית על סטייק.
יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר
מרלו, קברנה סוביניון ופינו נואר הם הבחירה הראשונה שלי לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא אלברטינה מדליית זהב הזוכה יין מילואים של מרלו לורילאי. יש לו 5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 25 דולר.
![אלברטינה מדליית זהב זוכה יין המילואים של מרלו לורילאי]()
אלברטינה מדליית זהב זוכה יין המילואים של מרלו לורילאי
טעמי פירות-פורוורד, עם טאנינים רכים וגמישים וסיום ארוך.