סטרקוטו (צלי סיר) עם פטריות פורצ'יני
זקוקים למנה עיקרית ללא גלוטן, ללא חלב, פליאולית וראשונית? סטרקוטו (צלי סיר) עם פטריות פורצ'יני יכול להיות מתכון מעולה לנסות. מתאים ל-10 ומחירו 3 מנות.1 דולר למנה. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 45 גרם חלבון, 31 גרם שומן, ובסך הכל 495 קלוריות. אם יש לכם שמן זית, מרק בקר, רוזמרין ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 3 שעות ו-57 דקות. 39 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 80%, וזה מרהיב. מתכונים דומים: צלי סיר איטלקי (Stracotto alla Fiorentina), פסיון צלי בסיר עם פינו ופורצ'יני, וצלי סיר עם פטריות.
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
מחממים את התנור ל-350 מעלות F.
מייבשים את הבשר עם נייר סופג ומתבלים במלח ופלפל. בסיר כבד של 6 ליטר או בתנור הולנדי, מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים את הבקר ומבשלים עד להשחמה מכל הצדדים, כ-12 דקות.
מוציאים את הבקר ומניחים בצד.
מוסיפים את השמן הנותר ואת הבצלים. מבשלים, תוך ערבוב תכוף, עד לריכוך, כ-8 דקות.
מוסיפים את השום ומבשלים במשך דקה עד שהוא ארומטי.
מוסיפים את היין ומגרדים את החתיכות החומות שנצמדות לתחתית התבנית בעזרת כף עץ. מערבבים פנימה את המרק והפטריות. מחזירים את הבשר לסיר ומביאים את הנוזל לרתיחה. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור. מבשלים עד שהבשר רך במזלג, כ-3 שעות, הופכים את הבקר באמצע הדרך ומוסיפים עוד מרק בקר לפי הצורך.
מעבירים את בשר הבקר לקרש חיתוך. אוהלו בנייר כסף והניחו לעמוד במשך 15 דקות. בינתיים, שפכו את כל עודפי השומן מהחלק העליון של מיצי המחבת. בעזרת בלנדר טבילה מערבבים את מיצי המחבת והירקות עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את הרוזמרין והתימין. מביאים לרוטב לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
חותכים את הבקר לחתיכות בגודל 1 אינץ' ומניחים על מגש. מורחים מעט מהרוטב על הבשר ומגישים את הרוטב הנותר בצד.