סלט אטריות שנחאי
זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו -40 דקות. . מתכונים דומים: שרימפס שנחאי, עוף שנחאי, ו לומפיאנג שנחאי.
הוראות
ממלאים סיר גדול במים מומלחים קלות ומביאים לרתיחה מתגלגלת על חום גבוה. ברגע שהמים רותחים, מערבבים את האטריות הסיניות, וחוזרים לרתיחה. מבשלים את האטריות שנחשפו, ערבוב מדי פעם, עד שהם בישלו דרך, כ 5 דקות.
מסננים היטב במערך מסננת בכיור. לשטוף את האטריות עם מים קרים כמה פעמים כדי לצנן, ואז לנקז שוב.
בקערת סלט גדולה, מקציפים יחד את הקטשופ, שמן שומשום, רוטב סויה, סוכר חום, מלח כשר ומיץ ליים עד שהסוכר החום נמס.
מניחים את האטריות, בצל ירוק, גזר, קישואים, פלפל אדום, זרעי שומשום, פתיתי פלפל אדום לתוך הקערה, בעדינות לזרוק לערבב היטב את הסלט ואת המעיל עם רוטב. להירגע לפחות 2 שעות לפני ההגשה.