סלט סלק מרוקאי עם קינמון
סלט סלק מרוקאי עם קינמון נטול גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה כ 1 גר' של חלבון, 7 גרם של שומן, וסך הכל 106 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. אם יש לך פטרוזיליה, סוכר, שמן זית כתית מעולה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 3 שעות. נסו סלט סלק עם סלק מתובל מרוקאי, סלט סלק מרוקאי, ו סלט סלק מרוקאי (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 218°. קו גיליון אפייה עם לסכל.
מניחים סלק על תבנית אפייה מוכנה וצולים עד מזלג מכרז, על 1 שעה.
תן לסלק להתקרר. לקלף סלק בערך לקצוץ.
בעוד הסלק מתקרר, מקציפים יחד קינמון, סוכר, מיץ לימון ושמן זית בקערה גדולה.
מוסיפים סלק ומערבבים לשלב. מתבלים במלח לפי הטעם.
תן לסלק לנוח במקרר לפחות שעה אחת. כאשר מוכן לאכול, לקחת סלק מהמקרר ולתת לבוא לטמפרטורת החדר.
מפזרים סלק עם פטרוזיליה ומגישים.