קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות3
ציון בריאות100
מגזין

סלמון בגריל ברוטב דבש בזיליקום חריף

סלמון בגריל ברוטב דבש בזיליקום חריף
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון של 97% המנה הזאת מעולה. מתכונים דומים: סלמון בגריל עם בזיליקום ורוטב הולנדז, סלמון בגריל עם חומץ שרי - זיגוג דבש ועגבניות מתובלות, ו סלמון בגריל עם חומץ שרי - זיגוג דבש ועגבניות מתובלות.

הוראות

1
מניחים צנוברים, דבש, מיץ לימון, 1/4 כוס שמן זית, בזיליקום, שום, וצ ' ילה בבלנדר ולעבד עד לתערובת הוא מחית. כפית את הרוטב על הסלמון, ולהפוך למעיל. מכסים ומקררים בין לילה או לפחות 4 שעות, פונים פעמיים.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול
שום גויה®שום גויה®
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך
1 בצל אדום, קוביות קטנות1 בצל אדום, קוביות קטנות
1 כוס שום קצוץ1 כוס שום קצוץ
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2
מניחים פלפלים וגרס בצבעי מים בקערה. לזרוק עם חומץ 1 כף שמן זית. מכסים ומקררים בזמן שהסלמון מבשל.
מרכיבים שתצטרך
2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך
לא מגן מקומילא מגן מקומי
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטופרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
3
שמן את מתלה הגריל ולחמם מראש את הגריל עד בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
4
הסר את הסלמון מן המרינדה, הזמנת המרינדה.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך
5
מפזרים את הסלמון במלח ופלפל משני הצדדים.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך
6
מניחים את הסלמון על מדף הגריל וגריל עד אטום לאורך, 4 עד 6 דקות בכל צד.
מרכיבים שתצטרך
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך
ציוד שתשתמש בו
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
7
מברשת מדי פעם עם מרינדה שמורות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
8
מקשטים עם פלפל ותערובת גרגיר הנחלים לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך
לא מגן מקומילא מגן מקומי

יין מומלץ: שרדונה, פינו נואר, סוביניון בלאן

שרדונה, פינו נואר וסוביניון בלאן הם הבחירה הראשונה שלי לסלמון. כדי להחליט על לבן או אדום, אתה צריך לשקול תיבול ורטבים שלך. שרדונה הוא חבר נהדר של חמאה, מנות שמנת, בעוד סוביניון בלאן יכול להשלים עשב או מנות מרוכז הדרים. בעל גוף בהיר, אדום טאנין נמוך כגון פינו נואר הולך נהדר עם סלמון צלוי או בגריל. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא שרדונה Coutses Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes. יש לו 4.2 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 30 דולר.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardoneon
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardoneon
שרדונה Les Grandes Coutures הוא משלוש חלקות הגובלות Meursault עם גפנים בגילאי 15 עד 51 שנים. קרקעות הם בעיקר argile (חימר), מביא משקל ומרקם זה Bourgogne Blanc.בציר 2015 מציג ניחוחות של מלון בשל, אגוזי לוז, פודינג לימון, ונוטים להיות רחב יותר ומרקם יותר מאשר יינות מכפרים שכנים. הזדקנות חביות עץ אלון צרפתי קטן משאיל הערות של טוסט ווניל.בורגונדי לבן, עם העושר שלה, מרקם, טעמים קלויים זוגות היטב עם דגים קלים רכיכה והוא יכול לאזן רטבים מבוססי שמנת. שרדונה בגיל אלון מאקלים חם מעניק את עצמו היטב לדגים בגריל, עמילנים, חמאה ואגוזים קלויים.