סלמון עם סלט עגבניות-זית חם הוא מנה עיקרית ללא גלוטן, ללא חלב, פליאוליתית וראשונית . , מתכון זה מכסה 33% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתאים ל-4 מנות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה בערך 36 גרם חלבון , 31 גרם שומן , ובסך הכל 475 קלוריות . 5 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. גשו לסופר וקנו דבש, שמן זית, נענע ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 25 דקות . עם ציון של 94% , המנה הזו מעולה. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם סלמון עם סלט עגבניות-זית חם , סלמון צלוי עם עגבניות חמות וסלט אדמה , וקלהצלוי עם טפנד חם עגבניות-זית-צלפים .
הוראות
1
מחממים את הפטם מראש. מרפדים תבנית ברילר בנייר כסף ומברישים קלות בשמן זית.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
ציוד שתשתמש בו
מחבת ברוילר
לחמניות ארוחת ערב מדגנים מלאים, להגשה
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
2
טורפים 2 כפות שמן זית, כפית חומץ, דבש, פתיתי פלפל אדום וכפית מלח בקערה קטנה.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית בתוספת 3 עד 4 כפות
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
מניחים את הסלמון, עם העור כלפי מטה, על התבנית המוכנה ומברישים את החלק העליון והדפנות בזיגוג הדבש. צולים עד להזהבה ופשוט מבושל, 4 עד 6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מיונז, ועוד, לפי הצורך
רוטב שומשום יפני מוכן
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
4
בינתיים, מניחים את השום על קרש חיתוך ומפזרים קורט נדיב של מלח, ואז מועכים לעיסה עם הצד השטוח של סכין גדולה.
מרכיבים שתצטרך
1 תפוז, גרידה
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוך
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
5
מחממים את 3 כפות שמן הזית הנותרות וכף חומץ, את זיתים ומשחת השום בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה עד לבעבוע, כ-3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כפות פטרוזיליה טחונה
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים
יכול שעועית מחודשת וצ'ילי ירוק
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
6
מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את העגבניות, הסלרי והנענע. מתבלים במלח ומערבבים לאיחוד.
מרכיבים שתצטרך
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
צרור סלרי, פרוס (בערך
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
7
מגישים עם הסלמון. למנה: קלוריות 433; שומן 26 גרם (רווי 4 גרם); כולסטרול 97 מ"ג; נתרן 982 מ"ג; פחמימה 10 גרם; סיבים 1 גרם; חלבון 38 גרם
פינו נואר, שרדונה וסוביניון בלאן הם הבחירות המובילות שלי לסלמון. כדי להחליט על לבן או אדום, כדאי לשקול את התיבול והרטבים שלך. שרדונה הוא חבר נהדר למנות שמנתות וחמאתיות, בעוד שסוביניון בלאן יכול להשלים מנות עשבי תיבול או הדרים. אדום בעל גוף בהיר ודל טאנין כמו הפינו נואר משתלב נהדר עם סלמון צלוי או בגריל. אחוזת Marimar Don Miguel Vineyard Cristina Pinot Noir עם דירוג של 4.9 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה כ-48 דולר לבקבוק.
אחוזת מרימר דון מיגל ויניארד כריסטינה פינו נואר
זהו יין ליישון, אך מקסים לשתייה כעת. האף המורכב מציג ניחוחות של פטל שחור, שימור שזיפים ואלגום. החך, הרחב והחלק, מראה איזון מושלם בין הפרי האטרקטיבי לאלון האלגנטי. החומציות התוססת נושאת את היין עד הסוף ומבטיחה את פוטנציאל ההתיישנות הארוך של היין המפואר הזה.