סלק קלוי וירקות סלק מוקפצים
סלק קלוי וירקות סלק מוקפץ עשוי להיות מתכון טוב כדי להרחיב את קופסת מתכון מנות ראשונות שלך. והוא יספק כ 4 מנות. מנה זו מכילה כ 2 גר' של חלבון, 14 גרם של שומן, וסך הכל 155 קלוריות. המתכון הזה מכסה %5 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם מלח ופלפל, שום, שמן זית, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן, וכל 30 דיאט. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 10 דקות. . וזה טוב. מתכונים דומים: סלק קלוי וירקות סלק מוקפצים, סלק מטוגן עם סלק צלוי ועגל טנדרלוין, ו סטייק צלוי עם סלק מוקפץ וסלק חזרת שמנת.
הוראות
מחממים התנור ל 350 מעלות (175 מעלות C). לשטוף את הסלק ביסודיות, עוזב את העורות על, ולהסיר את הירוקים. לשטוף ירקות, הסרת כל גבעולים גדולים, ולהניח בצד.
מניחים את הסלק בתבנית אפייה קטנה או מחבת צלייה, וזורקים עם 2 כפות שמן זית. אם אתה רוצה לקלף את הסלק, קל יותר לעשות זאת ברגע שהם נצלו.
מכסים, ואופים במשך 45 עד 60 דקות, או עד סכין יכול להחליק בקלות דרך הסלק הגדול ביותר.
כאשר הסלק הקלוי כמעט מוכן, מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות במחבת על אש בינונית-נמוכה.
מוסיפים את השום והבצל ומבשלים לרגע. לקרוע את הסלק הירוק לחתיכות 2 עד 3 אינץ', ולהוסיף אותם למחבת. מבשלים ומערבבים עד שהירוקים נבולים ורכים. מתבלים במלח ופלפל.
מגישים את הירקות כפי שהוא, ואת סלק קלוי פרוס עם חומץ יין אדום, או חמאה ומלח ופלפל.