ספגטי עם פסטו שקדים פטרוזיליה
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון כף יוצא מן הכלל של 80%. מתכונים דומים: המרכיב הסודי (פטרוזיליה): ספגטי עם פסטו פטרוזיליה, ספגטי עם פסטו פטרוזיליה, ו ספגטי עם פסטו פטרוזיליה.
הוראות
במעבד מזון, מחית את השום והפטרוזיליה עם המלח. עם ריצת המכונה, מוסיפים את שמן הזית בזרם דק.
מוסיפים את השקדים והדופק לקצוץ.
בסיר גדול של מים רותחים, מלוחים, לבשל את הספגטי עד שזה עתה נעשה, על 12 דקות. שמור 1/2 כוס מי הפסטה.
מסננים את הספגטי וזורקים עם 1/4 כוס של מי הפסטה השמורים, הפסטו והעגבניות. אם הרוטב נראה עבה מדי, להוסיף יותר של מי פסטה שמורות.
וריאציות: ספגטי עם פסטו שקדים ופרמזן פטרוזיליה: מערבבים 1/4 כוס פרמזן מגוררת לתוך הפסטו פטרוזיליה לאחר חיתוך השקדים.
ספגטי עם פטרוזיליה אורן אגוז פסטו: השתמש 1/3 כוס צנוברים במקום השקדים עבור פסטו מסורתי יותר.
מה זה פסטו?: פסטו מסורתי הוא רוטב לא מבושל מגנואה עשוי בזיליקום, שום, שמן זית, גבינה מגוררת, וצנוברים. לאחרונה פסטו, שפירושו פשוטו כמשמעו כתוש, משמש כמונח כללי לתיאור הרבה מחית עשב ואגוזים. אל תהסס להתנסות עם עשבי תיבול שונים, אגוזים, וגבינות מגורדות, תלוי מה אתה אוהב יכול לקבל בקלות.
המלצה ליין: עם הפטרוזיליה, שמן זית ושקדים, יין לבן פשוט ותוסס הוא הטוב ביותר. דוגמאות טובות הן pinot grigio מן Adige אלטו ו Vernaccia di San Gimignano מטוסקנה.