עוגיות כפיות
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל עוגיות כפית. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 106 קלוריות, 1 גר' של חלבון, ו 6 גרם של שומן למנה. מתאים ל-30 מנות. זמן הכנת המתכון כ 75 שעות אם יש לך סוכר, קמח, וניל, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. ציון זה הוא רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). מתכונים דומים: עוגיות כפית: Lusikkaleivat (פינלנד), עוגיות כפית חמאה חומה עם ריבה, ו לחם כפית.
הוראות
מלא כיור מטבח עם כ 2 אינץ ' של מים קרים. ממיסים חמאה בסיר כבד 2-3 ליטר על חום בינוני ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד חמאה הופכת זהובה עם ניחוח אגוז וכתמים בתחתית המחבת להפוך חום קרמל עשיר, 10 עד 12 דקות. (חמאה תהיה בתחילה קצף, ואז להתפוגג. קצף סמיך יופיע ויכסה את פני השטח ממש לפני שהחמאה מתחילה להשחים; מערבבים בתדירות גבוהה יותר לקראת סוף הבישול.)
מניחים מחבת בכיור כדי להפסיק לבשל, ואז מגניב, ערבוב לעתים קרובות, עד החמאה מתחילה להיראות אטום, על 4 דקות.
הסר מחבת מכיור ומערבבים סוכר ווניל.
מערבבים יחד קמח, סודה לשתייה ומלח בקערה קטנה ומערבבים לתערובת חמאה עד לקבלת הבצק. צורה לכדור, לעטוף בניילון נצמד, ולתת לעמוד בטמפרטורת החדר קריר 1 עד 2 שעות (כדי לאפשר טעמים להתפתח).
לשים מתלה תנור בעמדה באמצע ולחמם תנור ל 163°.
לחץ על חתיכת בצק לתוך קערה של כפית, שטוח למעלה, ואז להחליק החוצה ולמקם, צד שטוח למטה, על תבנית אפייה ungreased. (הבצק ירגיש מתפורר, אבל יהפוך מלוכד כאשר נלחץ.) המשך להרכיב עוגיות וסידור על גיליון.
אופים עוגיות עד רק זהב חיוור, 8 עד 15 דקות. עוגיות מגניב על גיליון על מדף 5 דקות, ולאחר מכן להעביר עוגיות כדי מתלה מגניב לחלוטין, על 30 דקות.
בעוד עוגיות קרירות, חום משמר בסיר קטן על אש נמוכה עד רק נוזל, ואז לשפוך דרך מסננת לתוך קערה קטנה, הקשה קשה על מוצקים, להתקרר לחלוטין.
מורחים את הצד השטוח של עוגייה עם שכבה דקה של שימורים. כריך עם צד שטוח של עוגייה אחרת. המשך עם עוגיות שימורים שנותרו, ולאחר מכן לתת לעמוד עד שנקבע, כ 45 דקות.
להעביר עוגיות למיכל אטום ולחכות 2 ימים לפני האכילה.
* הבצק יכול להתבצע 12 שעות לפני האפייה ומקורר, מכוסה. להביא לטמפרטורת החדר כדי לרכך מעט לפני יצירת עוגיות, על 30 דקות.* עוגיות לשמור במיכל אטום בטמפרטורת החדר 2 שבועות.