עוגיות שוקולד מנטה
עוגיות שוקולד מנטה עשויות להיות מתכון טוב להרחבת אוסף הקינוחים שלך. מתאים ל-36 ומחירו 16 סנט למנה מנות. מנה אחת מכילה 130 קלוריות , 2 גרם חלבון ו -7 גרם שומן . אפשר ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד לחג המולד . המתכון הזה מבית Foodnetwork דורש אבקת אפייה, מלח, שוקולד ותמצית מנטה. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח כשעתיים ו-58 דקות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי לא כל כך מצוין של 11% . עוגיות גלגלי מנטה , עוגיות גלגלי שוקולד וניל ועוגיות חצי מתוק שוקולד דומות מאוד למתכון הזה.
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
מחלקים את הבצק לשניים ומוסיפים שוקולד ווניל לחצי ומשלבים בידיים.
מוסיפים חלמון ביצה, תמצית מנטה וממתקים כתושים לחצי השני של הבצק ומשלבים בידיים. מכסים את שניהם בניילון ומצננים כ-5 דקות.
מרדדים בצק בנפרד לעובי של כ-1/4 אינץ'.
מניחים בצק מנטה על גבי השוקולד ומהדקים יחד סביב הקצוות. בעזרת נייר שעווה או קרש חיתוך גמיש מתחת, מגלגלים את הבצק לבולי עץ. עוטפים בנייר שעווה ומכניסים למקרר לשעתיים.
מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים לפרוסות בגודל 1/2 אינץ'.
מניחים את העוגיות במרחק של אינץ' אחד זה מזה על תבנית אפייה משומן, קלף או מחצלת אפייה מסיליקון ואופים במשך 12 עד 13 דקות, מסובבים את התבנית באמצע זמן הבישול.
מוציאים מהתנור ומניחים על נייר אפייה למשך 2 דקות, ואז מעבירים לרשת להתקרר לחלוטין. אחסן בכלי אטום עד שבוע.
מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח. לְהַפְרִישׁ.
מניחים חמאה וסוכר בקערה גדולה של מערבל חשמלי ומקציפים עד לקבלת צבע בהיר.
מוסיפים ביצה וחלב וטורפים לאיחוד. שמים את המיקסר על מהירות נמוכה, מוסיפים קמח בהדרגה ומקציפים עד שהתערובת מתרחקת מדופן הקערה. מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים בנייר שעווה ומעבירים למקרר לשעתיים.
מחממים תנור ל-375 מעלות F.
מפזרים משטח שבו תרדדו בצק עם אבקת סוכר.
מוציאים בכל פעם חבילת בצק עטופה אחת מהמקרר, מפזרים על מערוך אבקת סוכר ומרדדים בצק לעובי של 1/4 אינץ'. הזיזו את הבצק ובדקו מתחתיו לעיתים קרובות כדי לוודא שהוא לא נדבק. אם הבצק התחמם במהלך הרידוד, הניחו מעליו תבנית קרה למשך 10 דקות לצינון.
חותכים לצורה הרצויה, מניחים לפחות 1 אינץ' זה מזה על נייר אפייה, קלף או מחצלת אפייה מסיליקון משומנת, ואופים במשך 7 עד 9 דקות או עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב בקצוות, מסתובב את תבנית העוגיות באמצע האפייה זְמַן.
מניחים על נייר אפייה במשך 2 דקות לאחר ההוצאה מהתנור ולאחר מכן עברו לצינון מלא על רשת.
מגישים כמו שהוא או קרח, לפי הרצון. אחסן בכלי אטום עד שבוע.
יין מומלץ: קרם שרי, יין פורט, Moscato Dasti
קינוח עובד ממש טוב עם שמנת שרי, יין פורט ומוסקטו ד'אסטי. כלל נפוץ של זיווג יין הוא לוודא שהיין שלך מתוק יותר מהאוכל שלך. קינוחים עדינים הולכים היטב עם מוסקטו ד'אסטי, קינוחים אגוזים עם שמנת שרי וקינוחי קרמל או שוקולד משתלבים היטב עם פורט. אתה יכול לנסות את NV Johnson Estate Cream Shery. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 5 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-19 דולר לבקבוק.
![NV Johnson Estate Cream Shery]()
NV Johnson Estate Cream Shery
ארומטי מאוד עם תווים של אגוזי לוז, וניל ומגע של עץ אלון ואחריו צימוקים מתוקים ונגיעה של שמרים. גימור נקי מתמשך. טוב עכשיו אבל יתגמל את אלה שיאפשרו לו להזדקן"". משקה אהוב לפני הארוחה. שקול את זה עם אגוזים לפני ארוחת הערב כאפריטיף, או אחרי ארוחת הערב עם קינוח, במיוחד שוקולדים וקינוחים על בסיס פירות. נפלא גם בשעות אחר הצהריים הקרים, מוגש עם ביסקוטי לטבילה ב""סגנון איטלקי"". "