עוגת לימון ושקד עם תותים מוקפצים
מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. מתכונים דומים: עוגת מזון מלאך שקדים עם קרם אנגלייז ותותים מוקפצים, מוס לימון עם תותים מוקפצים בזיליקום, ו עוגת יין עם תותים מוקפצים.
הוראות
מניחים את מתלה התנור בשליש התחתון של התנור. מחממים את התנור ל 177°. מעיל התחתון ואת הצדדים של 9 על ידי מחבת עוגה 2 אינץ ' עם חמאה רכה. בשורה התחתונה עם קלף עגול. מעיל את הקלף ואת הצדדים של המחבת שוב עם חמאה מרוכך; להפריש.
כדי להפוך את העוגה: בקערה גדולה, לטאטא יחד את הקמח כל המטרה, קמח שקדים, מלח, סודה לשתיה; להפריש.
בקערה בינונית, לטאטא יחד את הסוכר והביצים.
לטאטא בחמאה, שמן זית, תמצית שקדים, גרידת לימון ומיץ.
מוסיפים את תערובת החמאה לתערובת הקמח ומקציפים עד שהקמחים נספגים.
לגרד את הבלילה למחבת מוכנה.
מניחים על תבנית אפייה ואופים, מסובבים את הסדין כשני שלישים מהדרך בזמן האפייה, עד שבוחן מוכנס למרכז העוגה יוצא נקי, 40 עד 45 דקות.
להעביר מתלה תיל ולתת מגניב במשך 10 דקות. סובב את העוגה מחוץ למחבת, ולאחר מכן הפוך כך שהצד המעוגל הוא למעלה.
כדי macerate את התותים: בקערה קטנה, comine את התותים פרוסים עם הסוכר ומיץ לימון. צמרמורת במשך 2 שעות, ערבוב מדי פעם. לאחר כ 1 שעה, לטעום את פירות יער, ואם הם לא מתוקים מספיק, להוסיף עוד כפית סוכר.
מנפים את הסוכר של קונדיטור מעל החלק העליון של העוגה מקורר.
חותכים לתוך טריזים ומגישים עם כפית של תותים.