עוגת מוס ריבס-מסקרפונה
מנה אחת מכילה 495 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 33 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 12 מנות. גשו לסופר וקנו מים, מסקרפונה, שמן צמחי, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 5 שעות. נסו Marsalan ו Mascarpone מוס עם עוגה וגרגרים, מוס מסקרפונה קוקוס, ו ריבס צלוי עם מסקרפונה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 177° ומניחים מתלה במרכז.
מחבת עוגת 9 אינץ חמאה ותחתית שורה עם סיבוב של קלף.
נייר חמאה, אז מחבת אבק עם קמח, לדפוק את עודף.
לנפות יחד קמח, אבקת אפייה, ומלח לקערה.
מקציפים חמאה וסוכר יחד במהירות בינונית גבוהה עד חיוור ורך, על 2 דקות.
הכה בביצה ווניל עד רך בשילוב היטב, על 2 דקות.
להפחית את המהירות נמוכה ולהוסיף תערובת קמח וחלב לסירוגין בקבוצות 3, מתחיל ומסתיים בקמח.
מערבבים עד הבלילה היא רק בשילוב. אל תגזים.
הבלילה מורחים באופן שווה במחבת ואופים עד העוגה מתחילה למשוך מן הצדדים של מחבת, עץ לבחור או שיפוד מוכנס במרכז יוצא נקי, 20 עד 25 דקות (העוגה עדיין יהיה חיוור בצבע, לא חום זהוב).
מגניב במשך 10 דקות במחבת על מתלה, ואז להתהפך על מתלה ו reinvert כדי מגניב לגמרי בצד ימין למעלה.
שלב ריבס, 1 1/4 כוסות סוכר, ו 1/4 כוס מים בסיר כבד גדול לבשל מעל חום בינוני גבוה, ערבוב מדי פעם, עד ריבס משחרר מספיק מיץ כדי כמעט לכסות ריבס, 5 עד 8 דקות.
להפחית את החום ואת תערובת מבשלים, ערבוב מדי פעם, עד ריבס מתפרק מצטמצם כ 4 כוסות, 25 עד 30 דקות.
יוצקים תערובת לתוך מסננת בסדר רשת גדולה להגדיר מעל קערה ולאסוף סירופ 1 כוס ולהניח בצד.
להעביר עיסת ריבס לקערה אחרת.
לרכך ג ' לטין הנותרים 1/4 כוס מים 1 דקה, ולאחר מכן מערבבים לתוך תערובת ריבס חם עד מומס.
הגדר קערה בתוך קערה גדולה יותר של מי קרח ומערבבים תערובת ריבס עד מקורר לטמפרטורת החדר (לא נותנים להגדיר על קרח).
הכה יחד mascarpone, שמנת כבדה, וניל עם הנותרים 1/4 כוס סוכר עד שהוא פשוט מחזיק פסגות נוקשות.
מקפלים מקורר תערובת ריבס לתוך תערובת mascarpone.
בזהירות חצי מקורר עוגה אופקית, ולאחר מכן להפיץ ריבה על החצי התחתון להרכיב מחדש.
הפוך את החלק התחתון של מחבת בצורת קפיץ (כדי להקל על להחליק את העוגה מלמטה), ולאחר מכן נעל בצד. תחתית שמן קלות וצדדים של מחבת עם קצת שמן צמחי.
סדר עוגה במרכז מחבת בצורת האביב. מוס ריבס כפית למחבת על עוגה. חלק עליון. מחבת ראפ על הדלפק פעמיים כדי לשחרר כל בועות אוויר ועוגה צוננת, חשופה, עד מוס מוגדר, לפחות 2 שעות.
מפזרים ג ' לטין על מים בסיר כבד קטן כדי לרכך, 1 דקה.
חום ג ' לטין על חום נמוך עד שהוא מומס.
הסר מהחום ולאחר מכן מערבבים בסירופ ריבס שמור.
יוצקים זיגוג על מוס צונן, הטיית מחבת מעט כדי לכסות אותו לחלוטין בשכבה אפילו. צינה, חשופה, עד זיגוג מוגדר, לפחות 1 שעה.
בואו עוגה לעמוד בטמפרטורת החדר 30 דקות כדי לרכך מעט. לעטוף מגבת מטבח לחה במים חמים סביב הצד של המחבת במשך כ -15 שניות. הפעל את קצה הסכין הדק סביב קצה המחבת, ולאחר מכן לפתוח בעדינות ולהסיר צדדים של מחבת בצורת האביב.
* עוגת מוס יכולה להתבצע 1 יום קדימה ונשמר מקורר. כיסוי רופף עם לעטוף פלסטיק פעם זיגוג מוגדר (השתמש קיסמים כדי לשמור על עטיפת פלסטיק מלגעת זיגוג, במידת הצורך).