עוגת מוקה בת שתים עשרה שכבות
אם יש לכם אבקת אספרסו מיידית, חלב, אגוזי לוז, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 5 שעות. עם כפית ציון של 36% המנה הזאת די גרועה. נסו עוגת שכבות מוקה, עוגת שכבות מוקה, ו עוגת שכבות מוקה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 350°f עם מתלה באמצע. חמאה 1 מחבת גיליון ותחתית שורה עם נייר קלף, ואז קלף חמאה. אבק עם קמח, לדפוק את עודף.
להקציף יחד חלמונים, חלב, וניל, ו 1/2 כוס סוכר בקערה גדולה עד בשילוב היטב, ואז לטאטא בקמח ומלח עד חלקה. (בלילה יהיה עבה.)
לנצח לבנים עם מיקסר חשמלי עד שהם פשוט מחזיקים פסגות רכות. לנצח הנותרים 1/4 כוס סוכר, 1 כף בכל פעם, ולהכות עד הלבנים רק להחזיק פסגות נוקשות.
מקפלים שליש של לבנים לתוך הבלילה כדי להבהיר, ואז לקפל את השארית בעדינות אבל ביסודיות.
מורחים הבלילה באופן שווה במחבת ראפ נגד הדלפק לשחרר כל בועות אוויר.
אופים עד שהעוגה יבשה למגע וזהב חיוור, 10 עד 11 דקות. תשאירי את התנור דולק.) מגניב לחלוטין במחבת על מתלה.
חציית עוגת חצי, חיתוך דרך קלף, כדי ליצור 2 (10-על ידי 7 1/2 אינץ') שכבות.
קו מחבת גיליון שני עם נייר קלף.
ממיסים שוקולד עם מים, ואז מתקררים לפושר.
מקציפים חלמונים, מלח, ו 1/4 כוס סוכר בקערה גדולה עם מיקסר חשמלי במהירות גבוהה עד עבה וחיוור, על 5 דקות עם מערבל לעמוד או 8 דקות עם כף יד. מקפלים בשוקולד מותך.
לנצח לבנים עם מקצף נקי עד שהם מחזיקים פסגות רכות. לנצח הנותרים 1/4 כוס סוכר, 1 כף בכל פעם, ולהכות עד הלבנים רק להחזיק פסגות נוקשות, על 5 דקות.
מקפלים שליש מהלבנים לתערובת שוקולד כדי להבהיר, ולאחר מכן לקפל את השארית בעדינות אבל ביסודיות.
מורחים הבלילה באופן שווה במחבת גיליון מרופדת.
אופים עד נפוחות ובחור עץ מוכנס למרכז יוצא עם כמה פירורים דבקות, 25 עד 30 דקות.
מחבת העברה למתלה, ולאחר מכן לכסות את החלק העליון של סופלה עם 2 שכבות של מגבות נייר לחה.
הסר מגבות וסופלה מגניב לחלוטין במחבת (סופלה יהיה deflate כפי שהוא מתקרר). לנפות קקאו על סופלה, ואז לשחרר קצוות עם סכין חדה.
חצי soufflécrosswise, חיתוך דרך קלף, כדי ליצור 2 (10 על ידי 7 1/2 אינץ') שכבות.
אגוזי לוז טוסט, אז מגניב, עטוף במגבת מטבח, ולשפשף את כל עורות רופפים.
לנצח את הלבנים עם מלח וקרם של טרטר באמצעות מיקסר חשמלי עד שהם פשוט מחזיקים פסגות רכות. הכה בסוכר, 1 כף בכל פעם, ומכה עד מרנג נוקשה אבל עדיין מבריק.
שורה תחתונה של מחבת גיליון שלישית עם קלף. שים גושים קטנים של מרנג מתחת לפינות קלף כדי לאבטח את סדיני האפייה.
מקפלים אגוזים לקצפת ומתפשטים באופן שווה במחבת.
אופים עד סט וזהב חיוור, 25 עד 30 דקות.
חציית קצפת חצי, חיתוך דרך קלף, כדי ליצור שכבות 2 (10 על 7 1/2 אינץ'). חזור לתנור ואפה עד פריך, 45 דקות עד 1 שעה יותר. להתקרר במחבת, ואז לקלף קלף.
מביאים מים, סוכר ואבקת אספרסו לרתיחה, מערבבים עד שהסוכר נמס. מגניב.
שחרר קצוות של שכבת עוגה 1 עם סכין ולהפוך על מגש שטוח. בזהירות לקלף קלף מן העוגה ומברשת עם כמה סירופ.
מורחים עם 1 1/4 כוסות מוקה חמאה.
למעלה עם שכבת מרנג 1 ולהפיץ עם 1 1/4 כוסות קפה חמאה.
בזהירות להפוך שכבת סופלה 1 על קרם חמאה לקלף קלף, ולאחר מכן להפיץ בעדינות עם 1 1/4 כוסות קפה חמאה.
חזור על שכבות, המסתיים בקרם קפה (יהיו כמה עזבו). צמרמורת לפחות 1 שעה (לאחר מכן, לעטוף בניילון נצמד). חותכים את כל העוגה עם סכין חדה ארוכה כדי ליישר את הקצוות. להביא לטמפרטורת החדר (כ 1 שעה) לפני ההגשה.
* עוגה, סופלה, שכבות מרנג ניתן אפוי 1 יום לפני ההרכבה ונשמר, עטוף בניילון נצמד, בטמפרטורת החדר. * העוגה הורכבה יכול להיות מקורר עד 2 ימים.