עוגת מנטה-מוס
עוגת מנטה מוס היא ללא גלוטן ומספק כ 8 מנות. מנה אחת מכילה 865 קלוריות, 10 גרם חלבון ו 53 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו גבינת מסקרפונה מיכל, מקל ממתקים, שקדים חתוכים, וכמה דברים אחרים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: עוגת מנטה-מוס, מוס מנטה, ו עקיצות מוס מנטה.
הוראות
להפשיר את העוגה פאונד על פי הוראות התווית. חותכים אותו אופקית לתוך 3 שכבות. בקערה גדולה, לשלב את הקצפת וסוכר ולהכות עד פסגות נוקשות טופס. מקפלים את mascarpone, שקדים, ו 1/3 של שבבי שוקולד מנטה.
מניחים חצי שבבי שוקולד מנטה הנותרים בקערה קטנה ומיקרוגל 1 דקה או רק עד מבריק. מערבבים עד חלקה. מקפלים בעדינות את השוקולד המומס (ועוד חצי מתמצית המנטה אם משתמשים בשוקולד צ ' יפס רגיל) לתוך הקצפת.
מורחים את השכבה התחתונה של העוגה עם חצי מילוי קרם שוקולד העליון עם שכבת העוגה האמצעית.
מורחים עם מילוי שוקולד שנותר. הגדר את השכבה העליונה במקום. מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך 2 שעות להגדרה. (יכול להיות מורכב עד 1 יום קדימה לנקודה זו.) ממיסים את שבבי השוקולד הנותרים בקערה קטנה ומיקרוגל על 1 דקה או רק עד מבריק. מערבבים את סירופ התירס, חמאה, ואת תמצית מנטה הנותרים (אם באמצעות שבבי שוקולד רגיל) עד חלקה.
יוצקים זיגוג זה על העוגה. למעלה עם הממתקים המרוסקים. מקררים עד שמוכנים להגיש.