עוגת פירורי תפוחים לקהל
לכי לחנות וקחי תערובת תפוחים, קיצור, סוכר חום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . זה עובד טוב כמו קינוח. הכנת המנה לוקחת כ 1 שעה ו -40 דקות. עם כפית ציון של 10% המנה הזאת די גרועה. מתכונים דומים: דלעת פאי פירור ברים (ללא גלוטן, סוכר מזוקק חינם + טבעוני), עוגת פירורים ריבס ופאי פירור תפוחים, ו תפוח פריך לקהל.
הוראות
שלב 2 1/2 כוסות קמח ומלח בקערה גדולה.
חותכים 1/2 כוס חמאה וקיצור לתוך קמח עד התערובת דומה פירורים.
מערבבים ביצה, מים וחומץ לבן יחד בקערה נפרדת; יוצקים את תערובת הפירורים ומתמזגים עם מזלג כדי ליצור כדור בצק. לעטוף בצק בניילון נצמד לקרר עד מוכן לשימוש.
ממיסים 1/2 כוס חמאה בסיר על אש בינונית. תערובת 1/4 כוס קמח לתוך חמאה מומסת. מערבבים מים וסוכר חום לתוך תערובת החמאה עד חלקה; להסיר מן החום.
רול בצק מקורר לתוך מלבן גדול על משטח שטוח מאובק בקמח; לחץ לתוך החלק התחתון של מחבת צלייה רדיד אלומיניום ולמעלה את הצדדים על סנטימטר או יותר.
זרקו את התפוחים החתוכים על הקרום והתפשטו בעדינות לשכבה זוגית.
טפטף את תערובת החמאה על התפוחים.
יוצקים תערובת פריך תפוחים לתוך קערה.
חותכים 1/2 כוס חמאה לתערובת; לפזר על התפוחים.
אופים בתנור שחומם מראש עד חום זהוב, כ 1 שעה.