קושימומחה
מוכן ב2 שעות
מנות8
ציון בריאות9
מגזין

עוגת פסטה שיער מלאך

עוגת פסטה שיער מלאך
גשו לסופר וקנו ביצים, סולת, קליפת תפוז מסוכר, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. נסו פסטה שיער מלאך, פסטה שיער מלאך עם פסטו, ו פסטה שיער מלאך שום (מתכונים דומים).

הוראות

1
כדי להפוך את קרום העוגה: בקערה גדולה או על משטח עבודה, מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והחמאה עם כף עץ עד שהתערובת דומה לחול גס. יוצרים באר במרכז ומוסיפים את הביצים, חלמונים, גרידת לימון, מלח וליקר (אם משתמשים). בהדרגה מערבבים בתערובת הקמח, עד משולב היטב. לעצב את הבצק לכדור, לעטוף בגיליון פלסטיק לעטוף, ומקרר לפחות 1 שעה לפני מתגלגל החוצה.
מרכיבים שתצטרך
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
זנים של פטריותזנים של פטריות
חצאי פטל טריים, אוכמניות או פרוסות תותיםחצאי פטל טריים, אוכמניות או פרוסות תותים
3/4 כוס יוגורט תפוזים3/4 כוס יוגורט תפוזים
כוסות חמאת בוטנים, קצוצות גסכוסות חמאת בוטנים, קצוצות גס
עד 8 שזיפים גדולים, (בערך, חתוכים לטריזים בגודל 1/4 אינץ'עד 8 שזיפים גדולים, (בערך, חתוכים לטריזים בגודל 1/4 אינץ'
חמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננתחמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננת
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
(קיבלר)(קיבלר)
(צינור גדול)(צינור גדול)
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ציוד שתשתמש בו
כגון גבינות לטאקוכגון גבינות לטאקו
אונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערךאונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערך
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
2
כדי להפוך את פסטה הביצה: תליית הקמח בקערה גדולה. הפוך באר עמוקה במרכז התל ולהוסיף את הביצים חלמון ביצה. הכה את הביצים עם מזלג, ולאחר מכן בהדרגה לשלב קצת קמח בכל פעם. ללוש את הבצק במשך כ 10 דקות, עד שהוא מרגיש משיי. עבודה בחלקים, לגלגל אותו עם מערוך או להעביר אותו דרך מכונת פסטה, בעקבות הוראות היצרן.
מרכיבים שתצטרך
1/3 כוס יין לבן יבש, גלגל העין או ציר נוסף1/3 כוס יין לבן יבש, גלגל העין או ציר נוסף
זנים של פטריותזנים של פטריות
עד 8 שזיפים גדולים, (בערך, חתוכים לטריזים בגודל 1/4 אינץ'עד 8 שזיפים גדולים, (בערך, חתוכים לטריזים בגודל 1/4 אינץ'
חמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננתחמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננת
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
(קיבלר)(קיבלר)
עד 8 שזיפיםעד 8 שזיפים
ציוד שתשתמש בו
מכונת פסטהמכונת פסטה
6 עד 8 שזיפים גדולים, (בערך 1 1/2 פאונד), חתוכים לטריזים בגודל 1/4 אינץ'6 עד 8 שזיפים גדולים, (בערך 1 1/2 פאונד), חתוכים לטריזים בגודל 1/4 אינץ'
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
3
חותכים את הפסטה לרצועות דקות וזורקים קלות עם קמח סולת כדי למנוע ממנו דבק.
מרכיבים שתצטרך
קמח סולתקמח סולת
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
4
עבור העוגה: לטחון את השקדים וסוכר מגורען במעבד מזון עד התערובת דומה חול גס. דופק בגרידת לימון, אתרוג מסוכרים, ואבקת קקאו עד בשילוב טוב. מחלקים ל-3 חלקים.
מרכיבים שתצטרך
צבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורךצבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורך
אתרוג מסוכראתרוג מסוכר
1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
( 23)( 23)
ציוד שתשתמש בו
כגון Butterfinger, קצוץ גסכגון Butterfinger, קצוץ גס
5
מחממים התנור ל 177°.
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשה1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשה
6
מגלגלים את הבצק הקרום לתוך עיגול גדול מספיק כדי קו 9-10 אינץ ' מחבת עוגה ולהתאים אותו למחבת. עם מזלג, לנקב את החלק התחתון ואת הצדדים של הקרום.
מרכיבים שתצטרך
בצק עוגותבצק עוגות
חטיפי ממתקים מכוסים בשוקולד חמאת בוטניםחטיפי ממתקים מכוסים בשוקולד חמאת בוטנים
עד 8 שזיפיםעד 8 שזיפים
ציוד שתשתמש בו
אגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשהאגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשה
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
7
מחלקים את הפסטה ל-3 חלקים, עם מנה אחת גדולה מעט מהשניים האחרים. קו קרום העוגה עם החלק הגדול יותר של פסטה ומפזרים חלק אחד של תערובת שקדים. הרם את הפסטה עם קצה הסכין כך שהוא משוחרר וחופשי. אל תלחץ על הפסטה. נקד את הפסטה בשליש מהחמאה. למעלה עם שכבה נוספת של פסטה מפוזרת עם חלק מתערובת השקדים ועוד חמאה. חזור לעשות שכבה שלישית.
מרכיבים שתצטרך
חצאי פטל טריים, אוכמניות או פרוסות תותיםחצאי פטל טריים, אוכמניות או פרוסות תותים
( 23)( 23)
כוסות חמאת בוטנים, קצוצות גסכוסות חמאת בוטנים, קצוצות גס
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
8
מכסים ברפיון בנייר אלומיניום, אופים במשך 25 דקות, ואז מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפייה שנחשפה לעוד 20 עד 25 דקות, עד שהחלק העליון מוזהב והסט המרכזי.
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשה1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשה
9
מוציאים מהתנור ומפזרים מיד את החלק העליון של העוגה עם הרום. זה יהיה לשרוק ולספוג במהירות, עם רוב האלכוהול מתאדה, משאיר רק ארומה וטעם מקסימים.
מרכיבים שתצטרך
דבש הדריםדבש הדרים
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשה1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשה
10
מגניב לטמפרטורת החדר על מתלה תיל.
ציוד שתשתמש בו
תפוזים, פרוסים וחצוייםתפוזים, פרוסים וחצויים
11
מפזרים סוכר ומגישים של ממתקים, או, רצוי, לתת לעמוד לילה או במשך 24 שעות לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק