עוגת פסטה שיער מלאך
גשו לסופר וקנו ביצים, סולת, קליפת תפוז מסוכר, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. נסו פסטה שיער מלאך, פסטה שיער מלאך עם פסטו, ו פסטה שיער מלאך שום (מתכונים דומים).
הוראות
כדי להפוך את קרום העוגה: בקערה גדולה או על משטח עבודה, מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והחמאה עם כף עץ עד שהתערובת דומה לחול גס. יוצרים באר במרכז ומוסיפים את הביצים, חלמונים, גרידת לימון, מלח וליקר (אם משתמשים). בהדרגה מערבבים בתערובת הקמח, עד משולב היטב. לעצב את הבצק לכדור, לעטוף בגיליון פלסטיק לעטוף, ומקרר לפחות 1 שעה לפני מתגלגל החוצה.
כדי להפוך את פסטה הביצה: תליית הקמח בקערה גדולה. הפוך באר עמוקה במרכז התל ולהוסיף את הביצים חלמון ביצה. הכה את הביצים עם מזלג, ולאחר מכן בהדרגה לשלב קצת קמח בכל פעם. ללוש את הבצק במשך כ 10 דקות, עד שהוא מרגיש משיי. עבודה בחלקים, לגלגל אותו עם מערוך או להעביר אותו דרך מכונת פסטה, בעקבות הוראות היצרן.
חותכים את הפסטה לרצועות דקות וזורקים קלות עם קמח סולת כדי למנוע ממנו דבק.
עבור העוגה: לטחון את השקדים וסוכר מגורען במעבד מזון עד התערובת דומה חול גס. דופק בגרידת לימון, אתרוג מסוכרים, ואבקת קקאו עד בשילוב טוב. מחלקים ל-3 חלקים.
מגלגלים את הבצק הקרום לתוך עיגול גדול מספיק כדי קו 9-10 אינץ ' מחבת עוגה ולהתאים אותו למחבת. עם מזלג, לנקב את החלק התחתון ואת הצדדים של הקרום.
מחלקים את הפסטה ל-3 חלקים, עם מנה אחת גדולה מעט מהשניים האחרים. קו קרום העוגה עם החלק הגדול יותר של פסטה ומפזרים חלק אחד של תערובת שקדים. הרם את הפסטה עם קצה הסכין כך שהוא משוחרר וחופשי. אל תלחץ על הפסטה. נקד את הפסטה בשליש מהחמאה. למעלה עם שכבה נוספת של פסטה מפוזרת עם חלק מתערובת השקדים ועוד חמאה. חזור לעשות שכבה שלישית.
מכסים ברפיון בנייר אלומיניום, אופים במשך 25 דקות, ואז מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפייה שנחשפה לעוד 20 עד 25 דקות, עד שהחלק העליון מוזהב והסט המרכזי.
מוציאים מהתנור ומפזרים מיד את החלק העליון של העוגה עם הרום. זה יהיה לשרוק ולספוג במהירות, עם רוב האלכוהול מתאדה, משאיר רק ארומה וטעם מקסימים.
מגניב לטמפרטורת החדר על מתלה תיל.
מפזרים סוכר ומגישים של ממתקים, או, רצוי, לתת לעמוד לילה או במשך 24 שעות לפני ההגשה.