עוגת שכבת מרמלדה כתומה עשויה להיות רק הקינוח שאתה מחפש. מנה אחת מכילה 334 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 8 גרם שומן. והוא יספק כ 16 מנות. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם תמצית vanillan, חלבוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: עוגת שכבת מרמלדה כתומה עם קרם חמאה Grand Marnier, עוגת מרמלדה כתומה, ו עוגת שכבות שיפון כתומה עם קרם חמאה שקד-כתום איטלקי מקצפת.
הוראות
1
Preheat oven to 35
ציוד שתשתמש בו
תנור
2
Coat 2 (9-inch) round cake pans with cooking spray, and line bottoms of the pans with wax paper.
מרכיבים שתצטרך
תרסיס בישול
ציוד שתשתמש בו
נייר שעווה
3
Lightly spoon sifted cake flour into dry measuring cups; level with a knife.
מרכיבים שתצטרך
קמח עוגה
ציוד שתשתמש בו
כוס מדידה
סכין
4
Combine sifted flour, baking soda, and salt, stirring with a whisk.
מרכיבים שתצטרך
סודה לשתייה
קמח לכל מטרה
מלח
ציוד שתשתמש בו
מקציף
5
Place butter in a large bowl, and beat with a mixer at medium speed until light and fluffy (about 2 minutes). Gradually add 1 3/4 cups sugar, 1 tablespoon at a time, beating until well blended. Beat in orange rind and vanilla.
מרכיבים שתצטרך
גרידה כתומה
וניל
חמאה
סוכר
ציוד שתשתמש בו
בלנדר
קערה
6
Add egg whites, 1 at a time, beating well after each addition.
מרכיבים שתצטרך
חלבונים
7
Combine buttermilk and milk.
מרכיבים שתצטרך
חלב-חמאה
חלב
8
Add flour mixture and buttermilk mixture alternately to butter mixture, beginning and ending with flour mixture.
מרכיבים שתצטרך
חלב-חמאה
חמאה
קמח לכל מטרה
9
Pour batter into prepared pans; sharply tap pans once on counter to remove air bubbles.
10
Bake at 350 for 25 minutes or until a wooden pick inserted in center comes out clean. Cool in pans 20 minutes on a wire rack; remove from pans. Cool completely on wire rack.
ציוד שתשתמש בו
מתלה תיל
תנור
11
Combine juice and 1/4 cup sugar; stir until sugar dissolves. Pierce the cake layers liberally with a wooden pick. Slowly drizzle juice mixture over cake layers.
מרכיבים שתצטרך
מיץ
סוכר
12
Carefully place 1 layer on a plate; spread with 1/3 cup marmalade. Top with remaining layer; spread remaining marmalade on top of cake. Fold sour cream into whipped topping; spread over sides of cake. Cover and chill at least 2 hours.