עוף צלוי עם לימון ושום
זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 55 דקות. נסו עוף צלוי עם לימון ושום, עוף צלוי עם שום, לימון ופטרוזיליה, ו עוף צלוי עם שום, לימון ותימין (מתכונים דומים).
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מחממים התנור ל 425 מעלות F.
תסיר את הקרביים. יש לשטוף את העוף מבפנים ומבחוץ.
הסר כל עודף שומן ושאריות pinfeathers וללטף את החוץ יבש.
מניחים את העוף במחבת צלייה גדולה. מלח ופלפל בנדיבות החלק הפנימי של העוף. ממלאים את החלל עם הקורנית, שמורים מספיק טימין לקישוט צלחת העוף, 1 לימון, חצוי, ו 2 חצאים של שום.
מברישים את החלק החיצוני של העוף עם החמאה ומפזרים שוב מלח ופלפל. לקשור את הרגליים יחד עם חוט המטבח לתחוב את קצות הכנפיים מתחת לגוף של העוף.
חותכים 2 של לימונים ברבעים ולפזר את המטבעות ואת השום שנותר סביב העוף.
להניח את פרוסות הבייקון על העוף כדי לכסות.
צולים את העוף במשך שעה אחת.
הסר את פרוסות הבייקון מהחלק העליון של העוף ולהניח בצד. להמשיך לצלות את העוף במשך 1/2 שעה נוספת, או עד המיצים לרוץ ברור כאשר אתה חותך בין רגל לירך.
הסר מגש לכסות בנייר אלומיניום בזמן שאתה מכין את הרוטב.
הסר את כל אבל 2 כפות של השומן מהחלק התחתון של המחבת.
מוסיפים את היין ואת ציר העוף ומביאים אותו לרתיחה. להפחית את החום, ומבשלים במשך 5 דקות, או עד מופחת בחצי.
מקשטים את מגש העוף עם פרוסות בייקון, שום קלוי, תימין שמורות ולימון 1, פרוס.