עלי ענבים עם קינואה, שרימפס וסלק
עלי ענבים עם קינואה, שרימפס וסלק עשויים להיות רק המתאבן שאתה מחפש. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן,, חלב חינם, במנה זו יש: 53 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 2g של שומן למנה. והוא יספק כ 24 מנות. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מהמתכונים שלי יש 1 אוהדים. גשו לסופר וקנו מים, צלפים מלאים במלח, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: טורקיה & קינואה ממולא ענבים עלים, עלי ענבים, ו עלי ענבים.
הוראות
חותכים את גבעולי עלה הענבים וכל צלעות מרכזיות קשוחות, שמירה על עלים שלמים. בחר את 24 העלים הגדולים. במידת הצורך, להתאים 2 עלים קטנים יותר יחד כדי להפוך 1 אחד גדול.
בסיר קטן, לכסות את הקינואה עם המים ולהביא לרתיחה.
מוסיפים קמצוץ מלח, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 12 דקות.
הסר מהחום ולתת לעמוד, מכוסה, במשך: 5 דקות. תנפח את הקינואה.
בסיר קטן של מים רותחים, מבשלים את השרימפס עד מבושל דרך, על 1 דקה. עם כפית מחוררת, להעביר אותם לצלחת כדי להתקרר, ולאחר מכן לחתוך את השרימפס חצי לאורכו.
מוסיפים את הסלק למים ומבשלים עד למכרז, כ -20 דקות; מוסיפים מים נוספים במידת הצורך כדי לשמור על הסלק מכוסה.
מסננים את הסלק ולתת מגניב, ואז לקלף לחתוך אותו לקוביות 1/4 אינץ'.
שים את הצלפים בקערה, לכסות במים ולספוג במשך 3 דקות, ואז לנקז ולשטוף. קוצצים בגסות את הצלפים.
במחבת קטנה, טוסט זרעי כמון על חום גבוה בינוני עד ריחני, על 30 שניות.
להעביר את הזרעים אל משטח עבודה כדי להתקרר, ואז דק קוצצים.
שים את זרעי הכמון בקערה ומערבבים את הצלפים, פטרוזיליה, מיץ לימון, שמן, שום וגרידת לימון.
בקערה גדולה, לשלב את קינואה, שרימפס וסלק.
מוסיפים את הרוטב, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
מורחים 6 עלי ענבים על משטח עבודה.
מניחים כף מעוגלת של מילוי קינואה ליד קצה הגבעול של כל עלה. מקפלים את החלק התחתון של העלים למעלה ומעל המילוי, ואז מגלגלים אותם, לוחצים בחוזקה ומתקפלים בצדדים.
להעביר את הלחמניות למגש גדול, צד התפר למטה. חזור עם עלי הענבים הנותרים ומילוי. מקררים את הלחמניות, אבל תן להם לחזור לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
הפוך קדימה: עלי הענבים הממולאים יכולים להיות בקירור בן לילה.