קושימומחה
מוכן ב3 שעות, 30 דק.
מנות8
ציון בריאות11
מגזין

פאי גבינה-תפוחי אדמה

פאי גבינה-תפוחי אדמה
ניתן להכין את המתכון לפשטידת גבינה-תפוחי אדמה תוך כ-3 שעות ו-30 דקות. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ-20 גרם חלבון, 64 גרם שומן ובסך הכל 928 קלוריות. תמורת $1.56 למנה, מתכון זה מכסה 21% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. המתכון הזה משרת 8. גשו לסופר וקנו תפוחי אדמה אדומים, תפוחי גלן, סוכר ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. מתכון זה אהוב על 2 אוכלי אוכל וטבחים. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 61%. הציון הזה מוצק. מתכונים דומים: פאי גבינה-תפוחי אדמה, פאי לוחות חזיר וגבינה, ופשטידת לוחות תפוחים.

הוראות

1
מכינים את הקרום: דוחסים את הקמח, הסוכר והמלח במעבד מזון.
מרכיבים שתצטרך
2 תפוחי גאלה, לא קלופים2 תפוחי גאלה, לא קלופים
תפוחי גאלה, לא מקולפיםתפוחי גאלה, לא מקולפים
5 אונקיות מורטדלה או בשר חזיר, פרוס דק5 אונקיות מורטדלה או בשר חזיר, פרוס דק
מורטדלה או בשר חזיר, פרוס דקמורטדלה או בשר חזיר, פרוס דק
ציוד שתשתמש בו
4 תפוחי אדמה אדומים גדולים (1 1/2 פאונד), לא קלופים4 תפוחי אדמה אדומים גדולים (1 1/2 פאונד), לא קלופים
2
מוסיפים 1 מקל חמאה ומערבבים עד לאיחוד.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה אדומים גדולים, לא קלופיםתפוחי אדמה אדומים גדולים, לא קלופים
3
מוסיפים את 2 מקלות החמאה הנותרים ומקציפים שלוש פעמים, או עד שהתערובת מזכירה ארוחה גסה.
מרכיבים שתצטרך
3 מקלות חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות (לשמור קר במקפיא)3 מקלות חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות (לשמור קר במקפיא)
4
הוסף את החומץ, ולאחר מכן הוסף בהדרגה 1/3 כוס מי קרח דרך צינור ההזנה, תוך כדי פעימות ארבע פעמים, עד לאיחוד אחיד. סוחטים את הבצק בין האצבעות. אם הוא לא מחזיק בצורתו, מוסיפים עד 2 כפות מי קרח ומקפיצים פעמיים נוספות (הבצק עדיין צריך להיות פירורי). הופכים על משטח נקי ולוחצים לכדור; מחלקים לשניים, עוטפים בניילון נצמד ומשטחים לשני מלבנים בעובי 1 אינץ'. מקררים לפחות שעה אחת או עד יומיים.
מרכיבים שתצטרך
חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות (לשמור קר במקפיא)חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות (לשמור קר במקפיא)
(לשמור במקפיא)(לשמור במקפיא)
10 אונקיות גבינת צ'דר לבנה, מגוררת10 אונקיות גבינת צ'דר לבנה, מגוררת
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
1
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
2
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה, 5 עד 7 דקות; מתבלים במלח ומצננים. פורסים את תפוחי האדמה והתפוחים דק מאוד; לזרוק בקערה עם הטימין, 2 כפות שמן זית הנותרות, ומלח ופלפל לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעםפתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
3
מרפדים תבנית אפייה מרובעת בגודל 8 אינץ' בנייר כסף, ומשאירים תלייה של 1 אינץ' מכל הצדדים. על משטח מקומח מרדדים חתיכת בצק אחת לריבוע בגודל 12 אינץ', בעובי של כ-1/8 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
תערובת סוכר חום Splenda®תערובת סוכר חום Splenda®
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
4
מעבירים לצלחת המוכנה, תוחבים את הבצק בקצוות ובפינות; אל תקצץ את התלייה.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
5
מפזרים את פירורי הלחם על הבצק ומוסיפים את הבצל.
מרכיבים שתצטרך
1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
6
הניחו את המורטדלה מעל, ואז מפזרים כשליש מהגבינה.
מרכיבים שתצטרך
מורטדלהמורטדלה
4-1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת4-1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
7
שכבה מחצית מתפוחי האדמה והתפוחים מעל בשכבה אחת; מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ואז מפזרים עוד שליש מהגבינה. למעלה עם תפוחי האדמה הנותרים, תפוחים; מתבלים שוב ומסיימים בגבינה.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעםפתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
4-1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת4-1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
8
מרדדים את הבצק שנותר לריבוע בגודל 12 אינץ' ומניחים על המלית. מצמידים את התלייה של שני הקרום יחד, ואז מגלגלים את הבצק מתחתיו וצובטים כדי ליצור קצה בגובה 3/4 אינץ'. יוצרים חריצים בקרום העליון בעזרת סכין כדי לאפשר לאדים לצאת. מקררים 30 דקות. בינתיים, מחממים את התנור ל-425 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
9
אופים את הפאי עד להזהבה, כ-30 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-400 מעלות פרנהייט, מברישים את הקרום בשמנת וממשיכים לאפות עד לפריכות, כ-35 דקות נוספות. מצננים 25 דקות, ואז מוציאים מהתבנית ופורסים.
מרכיבים שתצטרך
1 עד 2 כפות מיץ לימון, אופציונלי1 עד 2 כפות מיץ לימון, אופציונלי
1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
10
צילום של קון פולוס

יין מומלץ: Vin Santo, קציר מאוחר ריזלינג, Lambrusco Dolce

ניתן לשלב פאי עם Vin Santo, Late Harvest Riesling ולמברוסקו דולצ'ה. יינות אלה כולם מתוקים, וזה חשוב מכיוון שבדרך כלל יין צריך להיות מתוק יותר מהאוכל שאתה משלב איתו. NV Solera Cream Shery עם דירוג 4.5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 17 דולר לבקבוק.
NV Solera Cream Shery
NV Solera Cream Shery
ל-Solera Cream Shery יש גוון ענבר מבריק ונחושת עמוק. עם ניחוחות חמאה ופקאן, ניחוחות האגוזים המלוחים המתוקים והתבלינים החומים נושאים מבטא קרמלי מורכב. כניסה מתוקה מובילה לחך מעוגל, שופע, בעל גוף בינוני עם סיומת ארוכה ומלאת טעם.