קושימומחה
מוכן ב3 שעות, 30 דק.
מנות8
ציון בריאות11
מגזין

פאי גבינה-תפוחי אדמה

פאי גבינה-תפוחי אדמה
ניתן להכין את המתכון לפשטידת גבינה-תפוחי אדמה תוך כ-3 שעות ו-30 דקות. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ-20 גרם חלבון, 64 גרם שומן ובסך הכל 928 קלוריות. תמורת $1.56 למנה, מתכון זה מכסה 21% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. המתכון הזה משרת 8. גשו לסופר וקנו תפוחי אדמה אדומים, תפוחי גלן, סוכר ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. מתכון זה אהוב על 2 אוכלי אוכל וטבחים. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 61%. הציון הזה מוצק. מתכונים דומים: פאי גבינה-תפוחי אדמה, פאי לוחות חזיר וגבינה, ופשטידת לוחות תפוחים.

הוראות

1
מכינים את הקרום: דוחסים את הקמח, הסוכר והמלח במעבד מזון.
מרכיבים שתצטרך
2 תפוחי גאלה, לא קלופים2 תפוחי גאלה, לא קלופים
תפוחי גאלה, לא מקולפיםתפוחי גאלה, לא מקולפים
5 אונקיות מורטדלה או בשר חזיר, פרוס דק5 אונקיות מורטדלה או בשר חזיר, פרוס דק
מורטדלה או בשר חזיר, פרוס דקמורטדלה או בשר חזיר, פרוס דק
ציוד שתשתמש בו
4 תפוחי אדמה אדומים גדולים (1 1/2 פאונד), לא קלופים4 תפוחי אדמה אדומים גדולים (1 1/2 פאונד), לא קלופים
2
מוסיפים 1 מקל חמאה ומערבבים עד לאיחוד.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה אדומים גדולים, לא קלופיםתפוחי אדמה אדומים גדולים, לא קלופים
3
מוסיפים את 2 מקלות החמאה הנותרים ומקציפים שלוש פעמים, או עד שהתערובת מזכירה ארוחה גסה.
מרכיבים שתצטרך
3 מקלות חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות (לשמור קר במקפיא)3 מקלות חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות (לשמור קר במקפיא)
4
הוסף את החומץ, ולאחר מכן הוסף בהדרגה 1/3 כוס מי קרח דרך צינור ההזנה, תוך כדי פעימות ארבע פעמים, עד לאיחוד אחיד. סוחטים את הבצק בין האצבעות. אם הוא לא מחזיק בצורתו, מוסיפים עד 2 כפות מי קרח ומקפיצים פעמיים נוספות (הבצק עדיין צריך להיות פירורי). הופכים על משטח נקי ולוחצים לכדור; מחלקים לשניים, עוטפים בניילון נצמד ומשטחים לשני מלבנים בעובי 1 אינץ'. מקררים לפחות שעה אחת או עד יומיים.
מרכיבים שתצטרך
חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות (לשמור קר במקפיא)חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות (לשמור קר במקפיא)
(לשמור במקפיא)(לשמור במקפיא)
10 אונקיות גבינת צ'דר לבנה, מגוררת10 אונקיות גבינת צ'דר לבנה, מגוררת
3/4 כוס בזיליקום טרי טחון3/4 כוס בזיליקום טרי טחון
ציוד שתשתמש בו
12 עוגיות אוראו, מרוסקות, מחולקות12 עוגיות אוראו, מרוסקות, מחולקות
1
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
2
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה, 5 עד 7 דקות; מתבלים במלח ומצננים. פורסים את תפוחי האדמה והתפוחים דק מאוד; לזרוק בקערה עם הטימין, 2 כפות שמן זית הנותרות, ומלח ופלפל לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
ממרח גבינת בצל של אמבט PHILADELPHIA®ממרח גבינת בצל של אמבט PHILADELPHIA®
1 קילו לחם שיפון בהיר בן יום, חתוך לקוביות1 קילו לחם שיפון בהיר בן יום, חתוך לקוביות
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
2 כוסות שיני שום2 כוסות שיני שום
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
3
מרפדים תבנית אפייה מרובעת בגודל 8 אינץ' בנייר כסף, ומשאירים תלייה של 1 אינץ' מכל הצדדים. על משטח מקומח מרדדים חתיכת בצק אחת לריבוע בגודל 12 אינץ', בעובי של כ-1/8 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
בצק פיצה מוכן שנקנה בחנותבצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובהרצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
4
מעבירים לצלחת המוכנה, תוחבים את הבצק בקצוות ובפינות; אל תקצץ את התלייה.
מרכיבים שתצטרך
בצק פיצה מוכן שנקנה בחנותבצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
5
מפזרים את פירורי הלחם על הבצק ומוסיפים את הבצל.
מרכיבים שתצטרך
1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים
בצק פיצה מוכן שנקנה בחנותבצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
6
הניחו את המורטדלה מעל, ואז מפזרים כשליש מהגבינה.
מרכיבים שתצטרך
מורטדלהמורטדלה
2 עד 4 כפות תערובת מרק בצל2 עד 4 כפות תערובת מרק בצל
7
שכבה מחצית מתפוחי האדמה והתפוחים מעל בשכבה אחת; מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ואז מפזרים עוד שליש מהגבינה. למעלה עם תפוחי האדמה הנותרים, תפוחים; מתבלים שוב ומסיימים בגבינה.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
ממרח גבינת בצל של אמבט PHILADELPHIA®ממרח גבינת בצל של אמבט PHILADELPHIA®
1 קילו לחם שיפון בהיר בן יום, חתוך לקוביות1 קילו לחם שיפון בהיר בן יום, חתוך לקוביות
2 עד 4 כפות תערובת מרק בצל2 עד 4 כפות תערובת מרק בצל
8
מרדדים את הבצק שנותר לריבוע בגודל 12 אינץ' ומניחים על המלית. מצמידים את התלייה של שני הקרום יחד, ואז מגלגלים את הבצק מתחתיו וצובטים כדי ליצור קצה בגובה 3/4 אינץ'. יוצרים חריצים בקרום העליון בעזרת סכין כדי לאפשר לאדים לצאת. מקררים 30 דקות. בינתיים, מחממים את התנור ל-425 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
גבינה מעבדת (Velveeta), חתוכה לקוביות בגודל 1/4 אינץ'גבינה מעבדת (Velveeta), חתוכה לקוביות בגודל 1/4 אינץ'
בצק פיצה מוכן שנקנה בחנותבצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
מסטיק פירות עם פסים כתומיםמסטיק פירות עם פסים כתומים
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
9
אופים את הפאי עד להזהבה, כ-30 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-400 מעלות פרנהייט, מברישים את הקרום בשמנת וממשיכים לאפות עד לפריכות, כ-35 דקות נוספות. מצננים 25 דקות, ואז מוציאים מהתבנית ופורסים.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות שמש לאעגבניות שמש לא
גבינה מעבדת (Velveeta), חתוכה לקוביות בגודל 1/4 אינץ'גבינה מעבדת (Velveeta), חתוכה לקוביות בגודל 1/4 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
10
צילום של קון פולוס

יין מומלץ: Vin Santo, קציר מאוחר ריזלינג, Lambrusco Dolce

ניתן לשלב פאי עם Vin Santo, Late Harvest Riesling ולמברוסקו דולצ'ה. יינות אלה כולם מתוקים, וזה חשוב מכיוון שבדרך כלל יין צריך להיות מתוק יותר מהאוכל שאתה משלב איתו. NV Solera Cream Shery עם דירוג 4.5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 17 דולר לבקבוק.
NV Solera Cream Shery
NV Solera Cream Shery
ל-Solera Cream Shery יש גוון ענבר מבריק ונחושת עמוק. עם ניחוחות חמאה ופקאן, ניחוחות האגוזים המלוחים המתוקים והתבלינים החומים נושאים מבטא קרמלי מורכב. כניסה מתוקה מובילה לחך מעוגל, שופע, בעל גוף בינוני עם סיומת ארוכה ומלאת טעם.