פולנטה "פיצה" עם מרווה מפוררת
המתכון פולנטה "פיצה" עם מרווה מתפוררת מוכן תוך כ 45 דקות,. והוא בהחלט מצוין ללא גלוטן, ידידותי למפת מזון וצמחוני ומתאים לאוהבי מזון ים תיכוני. אתה מקבל מנה עיקרית שמספיקה ל 4 מנות. מנה אחת מכילה עד 20 גרם חלבון 33 גרם של שומן, וסך הכל 390 קלוריות. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, גשו לסופר וקנו פתיתי פלפל, מלח, גבינת פקורינו רומנו ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו מרק דלורית שמנת עם מרווה טרייה ונקניקיות מתובלות מתפוררות, פיצת BLT עם תירס בגריל + פטה מתפורר, ו פיצה פולנטה מתוקה: פיצה דולצ'ה די פולנטה (מתכונים דומים).
הוראות
מביאים 4 כוסות מים לרתיחה בסיר כבד גדול ומוסיפים 2 כפיות מלח.
לטאטא בפולנטה ולהמשיך לטאטא כפי שהוא מתחיל לבועות. לאחר דקה או שתיים, כאשר הפולנטה התעבה קצת, להפחית את החום לנמוך ולתת לבשל בעדינות, ערבוב מדי פעם, במשך כ 45 דקות, עד מעובה וחלק, ללא טעם קמח תירס גלם. אם הפולנטה נעשית עבה מדי כשהיא מתבשלת, מוסיפים עוד קצת מים.
הסר כפית וקריר, ואז לטעום ולהתאים את התיבול, במידת הצורך.
מורחים את הפולנטה על צלחת אפייה משומנת קלות לעובי של 1/2 אינץ'.
בואו מגניב ולהגדיר, רצוי לילה, במקרר.
מחממים את התנור ל 204°, עם מתלה בשליש העליון. לקרוע את המוצרלה לחתיכות גדולות ולפזר על הפולנטה. למעלה עם הפרמזן.
טפטוף קל עם שמן להתפורר עלי מרווה על גבי.
אופים את הפולנטה עד שהגבינה מבעבעת ושחמה קלות, 10 עד 15 דקות.
מפזרים פתיתי פלפל אדום ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם ולתת מגניב מעט.
מגישים לחתוך טריזים מחוספסים או ריבועים.
אתה יכול לייבש חבורה של מרווה טרי על ידי השארת אותו על אדן החלון במשך יום או יומיים. מרווה מיובשת טרי הוא די טעים, אבל אם אתה לא מקבל את זה, לא להחליף מרווה מתוך צנצנת—להשתמש רוזמרין קצוצה קצת במקום.
מובאה בהרשאת מנה אחת טובה: ההנאות של ארוחה פשוטה מאת דוד תניס. זכויות יוצרים © 2013 by David Tanis; photographs copyright © 2013 by Gentl & Hyers. Published by Artisan, a division of Workman Publishing Company, Inc.