פיתה פלאפל עם רוטב טחינה
מתכון פיתה פלאפל עם רוטב טחינה מוכן בערך בעוד 45 דקות. וזה בהחלט מדהים מוצרי חלב חינם וצמחוני ומתאים לאוהבי מזון המזרח התיכון. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. מנה זו מכילה סביב 9 גר' של חלבון, 10 גרם של שומן, וסך הכל 218 קלוריות. אם יש לכם חסה קרועה, שעועית חומוס, שן שום, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, נסו פלאפל ברוטב טחינה, פלאפל תוצרת בית עם רוטב טחינה, ו פלאפל אפוי ברוטב טחינה (מתכונים דומים).
הוראות
לבשל bulgur על פי הוראות החבילה; לנקז ולהניח בצד להתקרר. במעבד מזון, לשלב בולגור מבושל, שעועית גרבנזו, ביצה לבן, פטרוזיליה, 1/4 נענע, שום, פלפל קאיין, כמון, מלח ופלפל. טופס תערובת לתוך 6 (כ 3 אינץ') קציצות ומניחים על צלחת גדולה. מקררים עד חברה (20 דקות).
מחממים שמן זית במחבת nonstick גדולה מעל חום בינוני גבוה. מבשלים המבורגרים פלאפל עד השחמה ומחומם דרך (3 דקות לכל צד).
העברה לצלחת. לפני ההגשה, להקציף יחד טחינה, מיץ לימון, ומים בקערה בינונית עד אור ורך. מחלקים המבורגרים פלאפל, תערובת טחינה, חסה ופלפלים אדומים קלויים בין פיתות ומגישים.