פלפל אדום קלוי ומטבל אגוז (Muhummara)
פלפל אדום קלוי ומטבל אגוז (Muhummara) נטול גלוטן,, 30 כולו, וטבעוני מתאבנים. מתכון זה מספק 8 מנות. עם 207 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 18 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה יהיה להיט בחג ההסופרבול שלך. גשו לסופר וקנו דבשה רימונים, שמן זית, פלפלים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו מטבל פלפל אדום קלוי 5 דקות, עגבניות קלויות ומטבל פלפל אדום, ו מטבל פלפל אדום קלוי קל (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
מניחים כל פלפל על הלהבה הפתוחה של מבער גז או גריל, בישול עד העור מושחר שלפוחיות. לסובב את הפלפלים ולהשחיר כל הדרך מסביב, על 15 דקות. לחלופין, ניתן לצלות את הפלפלים בתנור על ידי הנחת הפלפלים על תבנית אפייה והנחת מתחת למטלית, הנעה בתדירות גבוהה, עד שהפלפלים מושחרים ומבצבצים בכל מקום.
שים את הפלפלים המושחרים בקערה, מכסים בניילון נצמד, ומניחים בצד לאדים.
מורחים את האגוזים על תבנית אפייה מצופה קלף. פופ לתוך התנור עד חום זהוב בהיר ארומטי, 10 עד 15 דקות.
מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר.
מקלפים את הפלפלים האדומים באמצעות סכין קילוף. זרוק את הקליפות, גזע וזרעים. לזרוק את הפלפלים האדומים קלויים, אגוזי מלך, שום, פפריקה, כמון, פתיתי פלפל אדום, מיץ לימון, מולסה רימון ושמן זית למעבד מזון עם כפית מלח, ולהפעיל עד לטבול חלק. טעם לתיבול ולהתאים בהתאם. מגניב ומגיש.