פסטה עם ירקות בגריל ופטה
אם יש לכם עגבניות שרי, פלפלים, אורגנו, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו פסטה עם ירקות בגריל ופטה, פסטה עם פטיאן וירקות קלויים, ו ירקות בגריל עם פטה (מתכונים דומים).
הוראות
הכן ברביקיו (חום בינוני-גבוה).
מסננים את כל המרינדה מגבינת פטה לקערה גדולה.
מוסיפים רצועות פלפל, פלחי בצל ועגבניות שרי למרינדה בקערה; מפזרים מלח ופלפל וזורקים למעיל. עגבניות שרי חוט על שיפודים. גריל את כל הירקות עד רך מעט חרוך, על 15 דקות עבור טריזי בצל, 10 דקות עבור רצועות פלפל, ו 5 דקות עבור עגבניות שרי. להחזיר ירקות לאותה קערה.
מפזרים 1 1/2 כפות אורגנו; לזרוק להתמזג.
בינתיים, לבשל פסטה בסיר גדול של מים מלוחים רותחים עד רך אבל עדיין מוצק לנשוך, ערבוב מדי פעם; לנקז.
מוסיפים פסטה וגבינה פטה לקערה עם ירקות בגריל; לזרוק למעיל. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מפזרים 1/2 כף הנותרים אורגנו ומגישים.