פשטידות יד תפוחים ואגסים
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל פשטידות יד תפוח ואגס. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני מגיש 8 . מנה זו מכילה כ 1 גר' של חלבון, 2 גרם של שומן, וסך הכל 79 קלוריות. גשו לסופר וקנו אגסים, מיץ לימון, ביצה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 25 דקות. ציון זה הוא רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). מתכונים דומים: מרציפן אגס פשטידות יד, פאי אגסים ואגוזי מלך, ו אגס-חמוציות פשטידות יד.
הוראות
מחממים חמאה במחבת שאינה מקל עד שנמסה, מוסיפים תפוחים ואגסים ומבשלים עד שהפירות מתחילים להתרכך, כ -5 דקות.
מפזרים סוכר על תערובת וממשיכים לבשל ערבוב לעתים קרובות עד פירות מתחיל לאבד את המיצים שלה.
מערבבים יחד קורנפלור ומיץ לימון ומוסיפים למחבת. מבשלים עד התערובת התעבה, על 4 דקות.
התאם מתלה תנור למצב בינוני ולחמם מראש ל 375 [°]. קו גיליון אפייה עם נייר. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומתגלגלים לעובי 1/8 אינץ'. מחלקים את הבצק ל 4 ריבועים, מניחים כף מילוי ליד הפינה הימנית התחתונה של כל ריבוע.
מברשת קצוות של מאפה עם ביצה מוכה לקפל על בצק כדי לכסות את המילוי. חותם על ידי לחיצה על מזלג לקצוות ואז במקום על תבנית אפייה מרופדת. חזור עם המילוי הנותרים ומאפה.
חותכים פתחי קיטור לתוך החלק העליון של כל עוגה עם סכין חדה, ואז מברשת עם הביצה שנותרה.
אופים עד מאפה יש השחמה, כ -20 דקות.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.