צ'יפס שום בטטה היא תוספת שמגישה 6. מתבוננים בדמות שלך? מתכון צמחוני לקטו אובו זה מכיל 773 קלוריות, 19 גרם חלבון ו-41 גרם שומן למנה. מתכון זה מכסה 26% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אופייני למטבח האמריקאי. 330 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 55 דקות. אם יש לכם קמח, פונטינה, חומץ בלסמי וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון טוב של 80%. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: צ'יפס שום אפוי בטטה, צ'יפס בטטה שום אפוי וצ'יפס בטטה עם שום ופרמזן.
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
1
מחממים את השמן על אש בינונית במחבת טפלון גדולה.
מרכיבים שתצטרך
בטטה או בטטות נופך (בערך 3 בינוניות), מקורצפות, לא מקולפות וחתוכה לצ'יפס בגודל 1/4 אינץ' על 4 אינץ', ספוגה במי קרח
ציוד שתשתמש בו
חתוך לצ'יפס בגודל 1/4 אינץ' על 4 אינץ', ספוג במי קרח
2
מוסיפים את הבצל, החומץ, המלח והפלפל, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מקבל חום זהוב עמוק, כ-20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים
20 פרוסות זוקיני דקות
1
מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים לחלוטין על מגבת מטבח נקייה. בסיר גדול עם תחתית כבדה, יוצקים מספיק שמן כדי למלא את המחבת כשליש מהדרך.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
2
מחממים על אש בינונית-גבוהה עד שמדחום לטיגון עמוק המוכנס לשמן מגיע ל-375 מעלות F. (אם אין לך מדחום קוביית לחם תשחים תוך כ-5 דקות).
מרכיבים שתצטרך
רכז לימונדה מופשר, מחולק
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשום
3
בזמן שהשמן מתחמם, טורפים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח ו-2 1/2 כוסות מים עד לקבלת תערובת חלקה. מצפים את תפוחי האדמה בבלילה.
מרכיבים שתצטרך
על הסוכר של קונדיטורים
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
לוראן מטבח מקצועי®
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
(צינור גדול)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
4
מעבירים 8 עד 10 תפוחי אדמה לשמן, ומאפשרים לכל עודפי הבלילה לטפטף בחזרה לקערה. מטגנים עד להזהבה ופריכה, 5 עד 6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
5
מסננים על נייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר תפוחי האדמה.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
ציוד שתשתמש בו
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
6
לרוטב: במחבת קטנה ממיסים את החמאה על אש קטנה.
מרכיבים שתצטרך
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
7
מוסיפים את הטימין והשום ומבשלים 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צרור תרד טרי (בערך
2 כוסות שיני שום
8
יוצקים את הרוטב על הצ'יפס ומערבבים בעדינות עד לציפוי.