צ'יפוטלה עוף צלוי
גשו לסופר וקנו את כל קמח המטרה, עוף צלוי, קמח כל המטרה, ועוד מספר מצרכים כדי להפוך אותו היום. כדי להשתמש ב הלימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות לימון עם ציפוי לימון {מחווה לרוקסן} כקינוח. עם כפית ציון של 81% המנה הזאת מעולה. מתכונים דומים: עוף צלוי עם צ'יפוטלה, צ'יפוטלה עוף צלוי ופיצה ירקות, ו צ'יפוטלה צ' יקן ערימות טאקו קלויים.
הוראות
מניחים 1 חצי לימון בצל חצי לתוך חלל העוף. לסחוט נשאר לימון חצי לתוך חלל העוף.מערבבים יחד חמאה, שום, וקורנית. החל בחלל הצוואר, לשחרר את העור מן השד ומקלות תיפוף על ידי הוספת אצבעות בעדינות לדחוף בין העור לבשר. (לא לגמרי לנתק את העור.) לשפשף חצי תערובת חמאה באופן שווה מתחת לעור.לקשור את הקצוות של הרגליים יחד עם מחרוזת; לקפל קצות הכנפיים תחת.
מורחים את החצי הנותר של תערובת החמאה על פני עוף.
מפזרים באופן שווה עם כמון טחון, מלח ופלפל.
מניחים עוף, השד בצד למעלה, על מתלה משומן קלות במחבת קלייה רדודה משומנת קלות.
אופים ב 450 במשך 30 דקות.להפחית את החום ל 400, ואופים במשך 55 עד 60 דקות או עד מדחום בשר מוכנס לתוך רשם הירך 18
מכסים באופן רופף עם רדיד אלומיניום כדי למנוע השחמה מוגזמת, במידת הצורך.
הסר על מגש הגשה, שמירה על טפטוף במחבת. מכסים בנייר כסף, ולתת לעמוד 10 דקות לפני חיתוך.
הוסף מרק לטפטופים שמורים במחבת, תוך ערבוב כדי לשחרר חתיכות השחמה מלמטה.
לטאטא יחד תערובת טפטוף פאן, יין, וקמח בסיר קטן. לבשל, ערבוב לעתים קרובות, על חום בינוני 5 דקות או עד מעובה.