צדפות שמנת וריזוטו פטריות
תמיד כיף שיש עוד מתכון של ים תיכוניים, אז תנו הזדמנות ל צדפות שמנת וריזוטו פטריות. זה מנות ראשונות יש 291 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 9g של שומן למנה. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו אורז, פלפל, מיץ צדפות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. עם כפית ציון של 37% המנה הזאת לא כל כך סופר. נסו ריזוטו פטריות שמנת, ריזוטו פטריות מהביל, ו ריזוטו פטריות עם כרישה שמנת (מתכונים דומים).
הוראות
צדפות סאוט בחמאה מעל חום בינוני גבוה בסיר או בתנור הולנדי 3 עד 5 דקות או עד מבושל דרך.
הסר צדפות מהמחבת, ולהניח בצד.
מניחים שאלוט ופטריות למחבת; לבשל, ערבוב כל הזמן, 3 עד 5 דקות או עד מכרז.
מוסיפים אורז ומערבבים עד מצופה היטב שקוף, על 1 עד 2 דקות. מערבבים בחוטי זעפרן ומיץ צדפות; להפחית את החום כדי לשמור על מבשלים. קוק חשף, תוך ערבוב מתמיד. כאשר הנוזל נספג כמעט, מערבבים במרק החם, 1 כוס בכל פעם, ערבוב לעתים קרובות, עד שכל תוספת נספגת. (התהליך כולו צריך לקחת 20 עד 25 דקות.)
מערבבים בגבינת שמנת, ומבשלים רק עד גבינה מעורבב. מערבבים בצדפות, ומבשלים עד מחומם דרך. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.