צלי חזיר עטוף בפרוסצ'וטו או פנצ'טה עם מילוי שומר וצימוקים זהובים
צריכים מנה עיקרית ללא גלוטן ? צלי חזיר עטוף בפרושוטו או פנצ'טה עם מילוי שומר וצימוקים זהובים יכול להיות מתכון מרהיב שכדאי לנסות. תמורת 8.42 דולר למנה , מתכון זה מכסה 49% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -75 גרם חלבון , 66 גרם שומן , ובסך הכל 1172 קלוריות . מתכון זה מ-Foodnetwork דורש נתח חזיר, פרושוטו די פארמה, יוקון ושום. אדם אחד שמח שניסה את המתכון הזה. זה יהיה להיט באירוע חג ההודיה שלכם. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך כ -3 שעות ו-55 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 71% . ציון זה טוב. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכלו על מתכונים דומים: ירכי עוף עטופות בפרושוטו , ברוקולי עטוף בפרושוטו עם צ'יפס בזיליקום , וקציץ בשר עם חזיר, פורצ'יני ופנצ'טה .
הוראות
1
ציוד מיוחד: חוט קצבים
ציוד שתשתמש בו
3 ראשי שום, חצויים אופקית
1
מניחים את הצימוקים הזהובים בצלחת קטנה, מכסים במים רותחים ומניחים להתרכך. ממיסים את החמאה בעזרת סיבוב של מחבת EVOO במחבת על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות צנוברים קלויים קלות
1/3 פאונד פרוס דק (אך לא מגולח) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
פרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
יוקון
ציוד שתשתמש בו
יוקון
2
מוסיפים את השום, השומר (שומרים את העלים) והבצל, מפזרים מעט מלח ופלפל ומבשלים עד שהירקות מתרככים, 12 עד 15 דקות. מסירים את הזיגוג עם היין, מעבירים לקערה ומצננים לחלוטין.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד תפוחי אדמה קטנים מסוג יוקון או לבן, חצויים
תפוחי אדמה יוקון או לבנים, חצויים
2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות קמח טריות, להגשה
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
חציל קטן אחד (1 פאונד), קלוף וחתוך לקוביות
3
סננו וקוצצו את הצימוקים, ולאחר מכן ערבבו עם השומר, הבצל, בשר חזיר טחון, צנוברים וטימין. לצלי חזיר עטוף בפרושוטו: חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס. חתכו את הבשר לחלקים שלישים: מדדו שליש מתחתית עצם הסלע, וחתכו לאורכו לאורך צד אחד ארוך יותר (לא להגיע עד הסוף לצד הנגדי). המשיכו לעשות חתכים ארוכים כדי לפתוח את הבשר. לאחר שהגעתם כמעט לצד הנגדי של הצלי עם החתכים לאורכו, עצרו וגלגלו את שני השלישים העליונים של הצלי מעל. מדדו את גובה החלק המגולגל וחתכו לאורכו כדי לחצות אותו לשניים. המשיכו לפרוס ולפתוח את הבשר עד שהעצם הסלע חתוכה לחתך אחד. הכו את הבשר בעזרת פטיש בשר לעובי של ¾ אינץ', ולאחר מכן פזרו מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד תפוחי אדמה קטנים מסוג יוקון או לבן, חצויים
חזיר טחון
צלי חזיר
פרושוטו
1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס
חממו 2 סיבובים של מחבת EVOO בתנור הולנדי גדול על אש בינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
יוקון
ציוד שתשתמש בו
2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
לחמי נאן, חתוכים לרבעים
7
מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו באופן שווה מכל הכיוונים. מערבבים את תפוחי האדמה והבצל בתבנית צלייה יחד עם הרוזמרין, השום, כ-1/4 כוס חלבון חזיר, וקצת מלח ופלפל. מניחים את הצלי השחום מעל ומנגבים את היין מהתבנית, תוך גירוד החתיכות מהתחתית.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד תפוחי אדמה קטנים מסוג יוקון או לבן, חצויים
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות קמח טריות, להגשה
יוקון
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דק
2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
8
יוצקים את הנוזל על הבשר. צולים עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-145 מעלות, עד שעתיים, ולאחר מכן נותנים לנוח 30 דקות תחת נייר אלומיניום. לפני ההגשה, מניחים את תבנית הצלייה על הכיריים, מסירים את ציר הבשר ומערבבים פנימה את עלי השומר והחמאה. פורסים את הצלי, מפזרים מעל את רוטב חמאת השומר ומגישים לצד תפוחי האדמה והבצל.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
1/3 פאונד פרוס דק (אך לא מגולח) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס