קרוסטדות אגסים שלוקות ביין עם גלידה
ואינו מכיל גלוטן, ומוצרי חלב מתכון מגיש 6 . מנה זו מכילה סביב 3 גר' של חלבון, 7 גרם של שומן, וסך הכל 375 קלוריות. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור קיץ. לך לחנות ותביא את גלידת ונילן, עלה דפנה, עוגה עבה, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו יין שזיפים אגס אסייתי, אפרסקים עלומים יין עם גלידה, ו דובדבנים עלומים ביין אדום עם קרם מסקרפונה (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים יין, סוכר, פלפל, קליפת תפוז ועלה דפנה בסיר בינוני כבד על חום בינוני עד שהסוכר מתמוסס. להגדיל את החום גבוה; לכסות ומרתיחים 5 דקות.
להוסיף אגסים. להפחית את החום; כיסוי ומבשלים עד אגסים הם במכרז, מפנה מדי פעם, על 10 דקות. מגניב לטמפרטורת החדר. צמרמורת עד קר, על 6 שעות. (ניתן לעשות 1 יום קדימה. לכסות ולשמור מקורר.)
הסר אגסים מנוזל. מסננים נוזל לסיר קטן כבד. מרתיחים עד הנוזל מצטמצם 1 1/2 כוסות, על 8 דקות.
להקציף קורנפלור ומיץ תפוזים בקערה קטנה כדי להתמזג.
מוסיפים לסיר ומקציפים עד שהרוטב רותח ומתעבה, בערך 1 דקה.
חותכים פרוסות עוגה פאונד באלכסון לשניים. דק אגסים פרוסה לאורכו. מסדרים 2 פאונד עוגת משולשים 1 פרוס אגס חצי על כל אחד 6 צלחות. מעל כל אחד עם גלידה; טפטוף עם רוטב.