קרוסטטה ריבה איטלקית
ג'אם קרוסטטן איטלקי הוא צמחוני קינוח. מתכון זה מספק 12 מנות. עם 240 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 13 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לכי לחנות וקחי תמצית שקדים, חמאה, קמח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 1 שעה ו 5 דקות. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. נסו קרוסטטה ריבה איטלקית, קרוסטטה ריבה איטלקית, ו חצילים ועגבניות קרוסטטה (עוגה כפרית איטלקית) (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את התנור ל 177° ומסדרים מתלה באמצע.
שלב את החמאה והסוכר בקערה של מערבל לעמוד מצויד מצורף משוט. הכה במהירות בינונית עד מאוד קל ורך, על 3 דקות.
מוסיף את תמצית וניל, תמצית שקדים, ומלח ומערבבים רק עד חלקה. לגרד את הקערה, להוסיף את הקמח הנמדד, ומערבבים על מהירות נמוכה עד הבצק פשוט מגיע יחד.
הסר 1/2 כוס הבצק, תוך שימוש בקצות אצבעותיו מקומטות, לחץ עליו עד 1/2-עד 1/4 אינץ ' שטוח על צלחת קטנה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא. לחץ על הבצק הנותר (עם קצות אצבעות מקורנות קלות) באופן שווה לתוך החלק התחתון של מחבת springform 10 אינץ'.
מורחים את הריבה על הבצק, משאיר גבול 1 אינץ'.
הסר את הבצק הנותר מהמקפיא והתפורר אותו באופן שווה על הריבה.
מפזרים את השקדים באופן שווה מעל.
אופים עד חום זהוב בהיר, כ 50 דקות. אפשר להתקרר לטמפרטורת החדר לפני הסרת צידי המחבת. עם סכין חדה, לחתוך את הקרוסטטה לתוך 12 טריזים לשרת.