רוטב שום לבנוני בסגנון עבה
גשו לסופר וקנו שום, מיץ לימון, שמן צמחי, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זה הוא זול למדי מתכון לאוהדים של מזון המזרח התיכון. . עם כפית ציון של 28% המנה הזאת לא כל כך מדהימה. נסו צלעות חזיר עבות לחתוך עם רוטב שום הרב הזוכה בסיר ריזוטו Lagostina, חציל ממולא בסגנון לבנוני, ו קציצות מתובל בסגנון לבנוני (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את השום, מלח, מיץ לימון, שמן צמחי ושמן זית בצנצנת בגודל ליטר. לטבול בלנדר טבילה בתערובת לתחתית הצנצנת.
מערבבים עם בלנדר במנוחה על החלק התחתון של הצנצנת עד החומרים מתעבים, 1 עד 2 דקות. זווית המיקסר למשוך מרכיבים מן הצדדים של הצנצנת ולהרים אותו לכיוון החלק העליון כדי לשלב טוב יותר. המשך מיזוג עד התערובת מגיעה מרקם דומה מיונז.