ריזוטו ברוקולי
ריזוטו ברוקולי הוא מאכל ללא גלוטן . חלק אחד מהמנה הזו מכיל בערך 6 גרם חלבון , 14 גרם שומן ובסך הכל 346 קלוריות . מתאים ל-6 מנות. תמורת 99 סנט למנה , מתכון זה מכסה 11% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. אם יש לכם אורז ארבוריו, אורז ארבוריו, בצל וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 50 דקות . הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 44% . הציון הזה די טוב. ריזוטו פטריות על ראבה ברוקולי , ריזוטו פטריות שמנת מהביל וריזוטו לימון אספרגוס דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
מטגנים שום וברוקולי עד שהשום רך, כ-3 דקות.
מוסיפים 1/3 כוס מרק עוף, 3 כפות פטרוזיליה, ומלח ונייר לפי הטעם. מבשלים ללא מכסה רק עד שהברוקולי רך, כ-6 דקות. לְהַפְרִישׁ.
בינתיים מחממים את יתרת השמן בסיר גדול. מבשלים בצל עד לריכוך, כ-3 דקות.
מוסיפים אורז ומערבבים עד שהאורז מצופה.
הוסף יין או מרק; מבשלים עד שהיין מתקבל, תוך ערבוב מתמיד.
בסיר קטן, מחממים את יתרת המרק ושומרים חם. מערבבים 2/3 כוס מרק חם לתערובת האורז. מבשלים, ללא מכסה, על אש בינונית-נמוכה עד שכל הנוזלים נספגים, תוך ערבוב מתמיד.
מוסיפים את יתרת המרק, 1/3 כוס בכל פעם, תוך ערבוב מתמיד. נותנים לנוזל להיספג בין הוספה. אורז יהיה קרמי ודגנים רכים בסיום. (זמן הבישול הכולל הוא כ-25 דקות.)
מערבבים פנימה את מיץ הלימון, החמאה, 3 כפות גבינת פרמזן וברוקולי שמור.
מפזרים את יתרת הפרמזן והפטרוזיליה.