ריזוטו יין אדום עם אפונה
ריזוטו יין אדום עם אפונה יכול להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. והוא יספק כ 4 מנות. מנה זו מכילה כ 13 גרם חלבון 13 גרם של שומן, וסך הכל 391 קלוריות. המתכון הזה מכסה %16 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. 559 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. אם יש לך מרק עוף במלח נמוך, יין, חמאה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש ב האפונה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,קינוח תות קלי קלות כקינוח. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, עם כפית ציון 69% המנה הזו מוצקה. נסו ריזוטו יין אדום עם אפונה, A-Maize-Ing Grace: פלפל אדום, תירס וריזוטו בייקון, ו ריזוטו ללא גלוטן: ריזוטו זעפרן עם או בלי יין (מתכונים דומים).
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
להביא את המרק לרתיחה מעל חום בינוני גבוה. מכסים את המרק ולשמור אותו חם על חום נמוך מאוד.
ממיסים את החמאה בסיר כבד גדול על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל ואת הטחון עד שקוף, על 8 דקות. מערבבים את השום והטחון במשך 30 שניות. מערבבים את האורז ומבשלים כ 2 דקות עד שהאורז קלוי.
מוסיפים את היין ומערבבים עד שהוא נספג, על 1 דקה.
מוסיפים 3/4 כוס מרק חם; מבשלים מעל חום בינוני-נמוך עד הנוזל נספג, ערבוב לעתים קרובות, על 6 דקות. חוזר, הוספת 3/4 כוס מרק חם 2 פעמים יותר, ערבוב לעתים קרובות, על 12 דקות יותר. בשלב זה, ריזוטו יכול להתבצע 4 שעות קדימה. מקררים את הריזוטו (האורז עדיין יהיה מוצק) ואת שאר מרק, חשוף, עד מגניב, ואז לכסות אותם בקירור עד מוכן להמשיך.
להביא את המרק הנותר לרתיחה, ואז לכסות ולשמור אותו חם על חום נמוך מאוד. מערבבים 3/4 כוס מרק חם לתוך ריזוטו מבושל חלקית על אש בינונית עד המרק נספג ואת הריזוטו חם, על 3 דקות.
מוסיפים את המרק שנותר ומבשלים עד שהאורז הוא רק רך והתערובת שמנת, כ 5 דקות יותר. מערבבים את האפונה והפטרוזיליה.
מוסיף את 1/2 כוס פרמזן. מתבלים, לפי הטעם, עם מלח ופלפל. כפית את הריזוטו לקערות.
מפזרים גבינה נוספת מעל ומגישים.