ריזוטו פטה שמפניה
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו נשאר יין או שמפניה? אין בעיה! מחבת שפמנון צרוב על ריזוטו שמפניה עם רוטב פאן שמפניה, ריזוטו שמפניה, ו ריזוטו שמפניה (מתכונים דומים).
הוראות
להביא את החומרים הראשונים 3 כדי מבשלים בסיר בינוני (לא להרתיח). שמור על חום נמוך.
מחממים שמן בסיר גדול מעל חום בינוני-גבוה.
מוסיפים בצל, ומטגנים 3 דקות.
להוסיף אורז; לטגן 2 דקות. מערבבים בשמפניה; לבשל 1 דקה או עד הנוזל נספג. מערבבים תערובת 1 כוס מרק; לבשל במשך 5 דקות או עד הנוזל נספג כמעט, ערבוב כל הזמן. להפחית חום בינוני.
להוסיף תערובת מרק שנותר, 1/2 כוס בכל פעם, ערבוב כל הזמן עד כל חלק של מרק נספג לפני הוספת הבא (כ 25 דקות בסך הכל). מערבבים בפטה.
מפזרים כל מנה בגבינת פרמזן.
יין מומלץ: קיאנטיname, Trebbiano, ורדיקיו.
קיאנטי, טרביאנו וורדיקיו הם הבחירה הראשונה שלי לאיטלקית. האיטלקים יודעים לאכול והם יודעים יין. Trebbiano ו-Verdicchio הם יינות לבנים איטלקים המשתייכים היטב לדגים ולבשר לבן, בעוד קיאנטי הוא יין איטלקי אדום נהדר עבור מנות כבדות יותר, נועזות יותר. Tenuta di Nozzole La Forra קיאנטי Classico Riserva עם דירוג 4.3 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 34 דולר לבקבוק.
![Tenuta di Nozzole La Forra Kianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Kianti Classico Riserva
ניחוחות פריכים, בשלים, אדומים ודובדבנים מעוצבים על ידי חומציות תוססת ורעננה. בפה, טעמים מראים צלילים סנג ' ובזים קלאסיים של אדמה, פטריות ועור, עם עמוד שדרה של טאנינים מוצקים אך אלגנטיים.ריכוז ועומק מרשימים, עם ניחוחות ודובדבנים אדומים וטעמים משובצים בחומציות קיאנטי יפה ובמבנה טאני אלגנטי.