ריזוטו פרוסקו ופרמזן
מתכון לאוהדים של מזון ים תיכוני. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. בסך הכל, מתכון זה מרוויח רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן) ציון כף של 10%. מתכונים דומים: ריזוטו פרמזן, ריזוטו פרמזן, ו ריזוטו פרמזן.
הוראות
מחממים סיר לחץ של 6 ליטר על חום בינוני-גבוה.
מוסיף חמאה לבישול; מערבולת עד שחמאה נמסה.
להוסיף שאלוט; saut 2 דקות.
להוסיף שום; לטגן במשך 30 שניות, ערבוב כל הזמן.
להוסיף אורז; לבשל 1 דקה, ערבוב כל הזמן.
להוסיף 1/2 כוס פרוסקו; לבשל 1 דקה או עד הנוזל נספג, ערבוב כל הזמן. מערבבים הנותרים 1/2 כוס פרוסקו מרק. סגור את המכסה היטב; להביא ללחץ גבוה על חום גבוה. להתאים את החום בינוני או ברמה הדרושה כדי לשמור על לחץ גבוה; לבשל 8 דקות.
הסר מהחום; לשחרר את הלחץ דרך פורקן קיטור, או מקום סיר תחת מים זורמים קרים כדי לשחרר את הלחץ.
הסר מכסה. גרגר 1 3/4 אונקיות גבינה; מערבבים בגבינה מגוררת ומרכיבים הנותרים.
בואו לעמוד 4 דקות להתעבות. לגלח נשאר 1/4 אונקיה גבינה, העליון עם שבבי.