ריקוטה אפויה עם שום קלוי ועגבניות
ריקוטה אפוי עם שום קלוי ועגבניות הוא מנת תוספת צמחונית. והוא יספק כ 4 מנות. מנה אחת מכילה עד 9 גר' של חלבון, 13 גרם של שומן, וסך הכל 234 קלוריות. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לך חלק-ריקוטה רזה, עגבניות, שיני שום, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו ריקוטה אפויה עם עגבניות מייפל קלוי, תפוח אדמה אפוי עם ריקוטן ועגבניות, ו פנה עם עגבניות צלויות וריקוטה טרייה (מתכונים דומים).
הוראות
פרוס קציץ שאור לתוך אלות, מברשת עם 2 כפיות שמן זית, ומפזרים מלח ופלפל.
חום 2 כפות שמן זית במחבת ברזל יצוק קטן על אש בינונית במשך 2-3 דקות.
מוסיפים שום למחבת ומבשלים עד מבעבע וריחני, על דקה אחת יותר.
מניחים ריקוטה במחבת, להעביר לתנור, ואופים עד מבעבע (9-10 דקות).
הסר. לזרוק קוביות עגבניות עם פלפל אדום מרוסק; כפית על ריקוטה.
מפזרים עלי בזיליקום ומגישים לחם קלוי.